Kategoriat
Uutiset

Competo julkaisee Spyfallin

Competo julkaisee syyskuussa 2015 suomeksi Spyfall-seurapelin, jossa pelaajat ovat vakoojajahdissa. Kuka ei tiedä, missä mennään? Muiden on saatava vakooja savustettua esiin, vakoojan taas on selvitettävä, missä muut ovat.

Spyfallin kansiSpyfall-vakoojapeli on ehtinyt herättää jo positiivista huomiota Suomessakin, vaikka pelin saatavuus onkin ollut katkonaista. Nyt saatavuus paranee olennaisesti, kun Competon julkaisema suomenkielinen laitos tulee kauppoihin syyskuussa.

Kehuja pelistä voi lukea vaikka Pöydällä.net:stä. Mekin olemme pelin testanneet ja arvio on tulossa, jahka saadaan vielä pari peliä alle.

Spyfall on seurapeli, jossa pelaajat ovat henkilöitä jossakin pelin 30 paikasta. Yksi pelaajista on vakooja. Muut eivät tiedä, kuka vakooja on, eikä vakooja tiedä, missä muut pelaajat ovat. Tehtävänä on selvittää tilanne. Vakooja häviää, jos jää kiinni ja voittaa, jos keksii paikan tai jos väärää henkilöä syytetään vakoojaksi.

Pelaaminen tapahtuu esittämällä kysymyksiä. “Käytkö täällä usein?” Kysymys kohdistetaan tietylle pelaajalle, jonka on vastattava siihen. Tämä pelaaja saa sitten kysyä vuorostaan toiselta pelaajalta. Tätä jatketaan, kunnes aika loppuu tai kunnes vakooja paljastuu tai yrittää arvata paikkaa.

Peli on omituinen ja hauskalla tavalla ahdistava. Kaikkihan haluavat sopeutua joukkoon, mutta vakoojana joudut tilanteeseen, jossa sinun pitäisi esittää tietäväsi täysin, mistä tilanteessa on kysymys, vaikka oikeasti et tiedä mitään. Muidenkin on oltava tarkkoina: kysymysten pitäisi olla niin täsmällisiä, että vakooja saadaan paljastettua, mutta ei niin paljastavia, että vakooja saa niistä tietoa. Aika herkullinen seurapeli, siis, mutta varmasti myös sellainen, joka jakaa mielipiteitä.

Competon pohjoismainen laitos tulee kauppoihin syyskuussa.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

3 vastausta aiheeseen “Competo julkaisee Spyfallin”

Joko osaatte sanoa tarkemman ajankohdan pelin ilmestymisestä?

Pelit ovat matkalla kohti Suomea, eli viikon parin päästä pitäisi löytyä kaupoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *