Kategoriat
Uutiset

Vuoden peli 2015 -finalistit on julkaistu

Vuoden peli -kilpailun finalistit vuodelle 2015 on julkaistu. Mukana on tänä vuonna uusi sarja partypeleille. Ehdolla on yleisesti ottaen varsin laadukkaita pelejä.

Vuoden peli 2015 -finalistitSuomen Leluyhdistys on julkistanut Vuoden peli -palkinnon finalistit. Tänä vuonna uutuutena on neljäs kilpailusarja partypeleille. Finalisteina ovat:

Lastenpelit

Perhepelit

Partypelit

Strategiapelit

Voittajat julkistetaan 27.8.2015.

Erikoista on, että Bergsala Enigma julkaisee Takenokon, jonka Lautapelit.fi on jo tavallaan julkaissut. Tavallaan, koska kovin laajaa jakelua Lautapelit.fi:n laitos ei saanut, eikä se ollut kunnon suomennos vaan “puolilokalisoitu” painos, jossa oli printattu suomenkielinen ohjekirja mukana.

Peliharrastajan näkökulmasta huvittaa myös bingoon perustuvan Augustuksen listaaminen strategiapelien listalla.

Noin yleensä ottaen finalistijoukko on laadukas. Perinteiseen tapaan Lautapelit.fi ja Competo eli Marektoy hallitsevat listoja.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

4 vastausta aiheeseen “Vuoden peli 2015 -finalistit on julkaistu”

Minun valintani:

Lastenpelisarjasta en tunne kuin Mucca Pazzan, mutta pikaisen perehtymisen perusteella Cluedo Junior ja Dino Race eivät vaikuta huikeilta. Mucca Pazza siis.

Perhepelisarjasta valinta on helppo: Pikku Prinssi on kolmikosta ylivoimaisesti paras.

Partypeleistä Huhupuheita on perinteisin, mutta toivon, että se ei voita, koska sekä Concept että Spyfall ovat merkittävästi kiinnostavampia pelejä. Vaikea valita, mutta ehkä sittenkin Concept.

Strategiapeleistä New York 1901 on vielä kokeilematta, mutta on hyvin mahdollista, että se on vetävämpi kuin Augustus ja Cacao. Cacaokaan ei olisi huono voittaja.

Takenoko perhepelisarjassa ja Augustus strategiapeleissä… Teemojen puolesta ehkä, mutta jos miettii sääntökirjaa, niin onhan Takenoko vähintään yhtä monimutkainen kuin esim. Cacao. Meni vähän väärin päin…

Todella hyviä pelejä kyllä kaikki perhe- ja aikuistenpelit tänä vuonna, ja myös uusi partypelisarja on silkkaa laatua eikä mitään Alias: Viidakon tähtöset editionia, kuten voisi odottaa.

Joo, Takenoko ja Augustus voisivat kyllä olla toisin päin. Kyllähän noita kaikkia voi lasten kanssa pelata, joten sikäli sopisivat kaikki perhepeliosastollekin, aika sumeaa on rajanveto tässä kohdin.

Jos vaikka miettii, mitä SdJ:ssä on Kennerspiel-osastolla, niin ovathan nämä kaikki siellä perhepelisarjaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *