Kategoriat
Uutiset

Deutscher Spiele Preis -voittajat 2012

Deutsche Spiele Preis 2012Deutscher Spiele Preis -palkinnot vuodelle 2012 on jaettu. Tämä on peliharrastajia kiinnostava palkinto, sillä voittajan valitsevat peliharrastajat. Pääasiassa äänestäjät lienevät saksalaisia, mutta nykyään kuka tahansa voi äänestää pelejä netissä.

Pääsarjan kymmenen kärki:

  1. Village (Inka ja Markus Brand, Eggertspiele)
  2. Trajan (Stefan Feld, Ammonit Spiele / Huch & Friends)
  3. Hawaii (Gregory Daigle, Hans im Glück)
  4. Ora et labora (Uwe Rosenberg, Lookout)
  5. Helvetia (Matthias Cramer, Kosmos)
  6. Targi (Andreas Steiger, Kosmos)
  7. Kingdom Builder (Donald X. Vaccarino, Queen)
  8. Vegas (Rüdiger Dorn, Alea)
  9. Africana (Michael Schacht, Abacus)
  10. Madeira (Marcel-André Casasola Merkle, Hans im Glück)

Parhaan lastenpelin palkinnon sai Mogel Motte (Emely ja Lukas Brand, Drei Magier) ja parhaan sääntökirjan palkinnon eli Kultaisen sulan sai Grimoria (Hayato Kisaragi, Schmidt Spiele).

Pitkän linjan pelisuunnittelija Wolfgang Kramer palkittiin elämäntyöpalkinnolla. Wolfgang Kramerin suunnittelemia pelejä Lautapelioppaassa. Kramer on yksi ensimmäisistä ammattimaisista täyspäiväisistä itsenäisistä pelisuunnittelijoista, jotka ovat pystyneet elättämään itsensä suunnittelemalla pelejä.

DSP-palkinnot antoivat aihetta juhlaan ainakin Brandien perheessä, sillä vanhemmat Inka ja Markus nappasivat pääpalkinnon ja lapset Emely ja Lukas voittivat lastenpelisarjan.

Lähde: Deutscher Spiele Pries -kotisivut

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *