Kategoriat
Uutiset

Elokuvahuutokauppaa Hollywoodin tapaan

Hollywoodin kansiVuonna 2000 ilmestyi ensimmäistä kertaa Reiner Knizian monta laitosta nähnyt elokuva-aiheinen huutokauppapeli. Se on nähty nimillä Fabrik der Träume, Traumfabrik, Dream Factory ja Hollywood Blockbuster. Nyt pelistä ilmestyy suomalainen (ja pohjoismainen) laitos nimellä Hollywood.

Suomenkielinen laitos perustuu Filosofian uuteen Dream Factory -laitokseen. Suomenkielisen pelin julkaisee Competo ja peli ilmestyy kauppoihin touko-kesäkuussa.

Hollywood on huutokauppapeli, jossa pelaajat yrittävät tehdä elokuvia. Huutokaupasta hankitaan näyttelijöitä ja ohjaajia, mielellään tietysti mahdollisimman hyviä. Toisinaan huonommatkin kelpaavat, sillä laatuelokuvien lisäksi palkitaan nopeasti valmistuvat leffat. Huutokaupassa maksettava raha kiertää takaisin peliin, joten maksamalla reippaasti rikastuttaa muita pelaajia. Hollywood on huutokauppapeliksi melko helppo ja intuitiivinen, joten se on helposti lähestyttävä ja hauskan teemansa vuoksi toimii hyvin myös vähemmän pelejä harrastaneille.

Alkuperäisen saksalaisen laitoksen teemana oli 1930-1950-luvun Hollywood, se alkuperäinen unelmatehdas, mutta englanninkielisissä laitoksissa ja tässä suomenkielisessä pelaajat haalivat elokuviinsa historiallisten näyttelijöiden ja ohjaajien sijasta nykyaikaisten filmikuuluisuuksien parodiaversioita.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *