Kategoriat
Uutiset

Kickstarter: Dale of Merchants

Suomalainen Dale of Merchants -pakanrakennuspeli hakee heinäkuun ajan rahoitusta Kickstarterissa. Tutustu peliin ja tsekkaa, millainen kotimainen peliuutuus on kyseessä.

Suomalainen Dale of Merchants on parhaillaan Kickstarterissa hakemassa rahoitusta. Tavoitteena on 14 000 dollaria, josta tätä kirjoittaessani on koossa vajaa 9 000 dollaria. Aikaa on heinäkuun loppuun asti. Pelin taustalla on porilainen Snowdale Design eli Sami Laakso.

Osallistuin itse pelin rahoitukseen – hinta on kohtuullinen 29 dollaria postikuluineen ja peli vaikutti mielenkiintoiselta – ja sain testattavaksi pelin print’n’play-version julkaisijalta, joten pääsin kokeilemaan peliä jo nyt. Parin testipelin perusteella olen vakuuttunut, että kampanjaan osallistuminen oli hyvä idea, sillä peli toimii erinomaisesti.

Dale of Merchants on pakanrakennuspeli, mutta kaikkea muuta kuin Dominion-klooni. Tavoitteena on saada kokoon kahdeksan markkinakojua, joista jokainen on aina vähän edellistä parempi. Pelissä ostetaan kortteja, jotka toimivat aineksina kojuihin, rahana uusien korttien ostamiseen ja lisäksi korteilla on hyödyllisiä erikoiskykyjä – joko aktiivisia toimintoja tai passiivisia sääntöjentaivuttajia. Vuorot ovat nopeita ja peli etenee reippaasti. Kojujen rakentamisessa on omat haasteensa, sillä kojuihin menevät kortit ovat pois käytöstä. Ajoitusta on mietittävä, sillä peli katkeaa heti, kun joku saa kahdeksannen kojunsa kokoon.

Pelissä tulee mukana kuusi erilaista eläinpakkaa, joista jokaisella on oma pelityylinsä. Jokaiseen peliin valitaan vain osa pakoista ja erilaiset yhdistelmät tarkoittavat erilaisia pelikokemuksia. Esimerkiksi varastelevat pesukarhut tuovat peliin lämminhenkistä interaktiota, kun toisten pelaajien pakan päälle saa nakella omia roskiaan ja kädestä varastaa parhaat kortit. Kameleonteilla taas pääsee kikkailemaan, kameleonttikortit kun kopioivat muita pelissä olevia kortteja. Tässä on luonnollisesti hienoa lisäosapotentiaalia – jos peli menestyy, uusia eläinpakkoja nähdään varmasti.

Dale of Merchants on vauhdikas, helppo ja tyylikäs peli. Kuvitus on niin ikään Sami Laakson käsialaa. Suunnittelijana kuvittajana ei ole läheskään aina mikään hyvä juttu, mutta tässä tapauksessa valittamista ei ole. Itse ainakin pidän korttien pehmeästä, maanläheisestä kuvituksesta paljon.

Suurempia vikoja en pelistä keksi, mutta joillekin peli on varmasti liian kevyt ja yhdentekevä.

Jos haluat tutustua peliin tarkemmin, säännöt löydät Google Docsista ja print’n’play-komponentit ovat Dropboxissa. Linkit löydät myös Kickstarter-kampanjasivulta, josta löydät esittelyvideoita ja tarkemmat tiedot kampanjasta.Dale of Merchants

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

4 vastausta aiheeseen “Kickstarter: Dale of Merchants”

Onko tietoa, tuleeko pelistä myös kokonaan suomenkielistä versiota?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *