Pakanrakennuspelit

Dominionin kansiPakanrakennuspelit (deck-building game) ovat Dominionista alkunsa saanut peligenre. Alkujaan puhtaina pakanrakennuspeleinä esiintynyt pelimekaniikka on sittemmin löytänyt tiensä monenlaisiin peleihin, joissa mekaniikka voi esiintyä pienessäkin osassa.

Pakanrakennus pelimekaniikkana on tuttua Magic: The Gatheringin kaltaisista keräilykorttipeleistä. Pelimekaniikan perimmäiset juuret lienevät vielä kauempana, Strat-o-matic Baseballin kaltaisissa urheilupeleissä, joissa pelaajat kokoavat oman joukkueensa.

Olennainen ero on siinä, että uusissa pakanrakennuspeleissä pakanrakennus ei ole pelin ulkopuolinen asia, joka tehdään valmistelevana toimenpiteenä ennen peliä, vaan olennainen osa itse peliä. Pakka, jolla pelataan, rakentuu ja kehittyy pelin aikana.

Pakanrakennuksen peruskaava

Dominionin kaava on yksinkertainen. Pelaajilla on alussa identtiset korttipakat, joissa on yksinkertaisia kortteja. Joka vuoro käytössä on viisi korttia, joilla voi hankkia uusia kortteja. Osa korteista on arvokkaampia rahakortteja, osa pisteitä ja osa erilaisia mahdollisuuksia tarjoavia toimintokortteja.

Uudet ostokset päätyvät poistopakkaan, jonne vuoron lopuksi heitetään kaikki käsikortit, käytettiin niitä tai ei. Sitten vain uudet viisi korttia käteen ja odottelemaan omaa seuraavaa vuoroa.

Dominion päättyy, kun tietty määrä kortteja on hankittu. Silloin lasketaan pelaajien pakkoihinsa keräämät pistekortit. Pistekortteja ei voi kuitenkaan ostaa estoitta, koska pelin alussa ne ovat lähinnä haitallisia, niistä kun ei ole pelin aikana mitään hyötyä.

Kopioita ja muunnelmia

Ensimmäiset pakanrakennuspelit kopioivat Dominionin kaavaa surutta. Sittemmin on onneksi nähty vähän enemmän vaihtelua, mutta esimerkiksi viiden kortin käsi on pakanrakennuspeleissä vakio-ominaisuus, samoin koko korttikäden kierrätys joka vuoro.

AscensionAscension vei pakanrakennusta hieman sattumanvaraisempaan suuntaan. Dominionissa tarjolla on vakiona olevien piste- ja rahakorttien lisäksi kymmenen erilaista korttia, jotka valitaan isommasta valikoimasta ennen peliä. Ascensionissa on pakka kortteja, josta nostetaan tarjolle valikoima kortteja ja kun yksi ostetaan, pakasta tulee toinen tilalle. Tämä keventää alkuasettelua, mutta tekee suunnittelemisesta vaikeampaa.

TrainsJapanilainen Trains on selvä Dominion-klooni, mutta se lisää peliin pelilaudan. Pisteitä kerätään paitsi kortteina pakkaan, myös rakentamalla rautateitä pelilaudalla.

Star Realms vei pakanrakennusta askeleen Magic: The Gatheringin suuntaan. Ascensionista kehitetty peli nappaa edeltäjästään kahden valuutan ajatuksen, mutta nyt väkivalta ei kohdistukaan pakasta nouseviin hirviöihin, vaan suoraan vastapelaajaan. Ensimmäisenä vastapelaajansa auktoriteetin nollaan repivä pelaaja voittaa. Tämä tekee pelaamisesta jonkin verran dynaamisemman kokemuksen, Ascensionissa varsinkin loppupisteenlasku on melko tylsä juttu.

Dale of MerchantsErilainen voittoehto on myös kotimaisessa Dale of Merchantsissa, jossa rakennellaan oman pakan korteista torikojuja. Torikojuihin pelatut kortit ovat pois käytöstä ja lisäksi voittoehto: ensimmäisenä kahdeksan kojua rakentanut pelaaja voittaa. Dale of Merchants tuulettaa muutenkin pakanrakennuksen käytäntöjä: tässä pelissä ostetut kortit tulevat suoraan käteen käytettäväksi seuraavalla vuorolla ja ainoastaan käytetyt kortit poistuvat kädestä.

Dale of Merchantsin kortteja
Kuva: Mikko Saari

Pakanrakennus osana suurempaa kokonaisuutta

Great Western TrailPakanrakennus on hauska pelimekaniikka, jota voi hyödyntää myös osana lautapeliä. Vuoden 2016 kuumimpiin uutuuksiin kuuluva Great Western Trail sisältää pakanrakennusta: jokaisella pelaajalla on karjalauma, joka on toteutettu korttipakkana. Korttikättä veivataan pelin aikana hyvään kuosiin, jotta Kansas Cityyn saavuttaessa se on hyvässä terässä. Mukana on kaikki pakanrakennuksen peruselementit: korttien kierrättäminen, uusien korttien ostaminen ja vanhojen korttien tuhoaminen.

RococoMyös Rococossa on mielenkiintoinen pakanrakennuselementti. Toiminnot tehdään pelaamalla kädestä työläiskortteja. Työläisiä on mahdollista hankkia lisää, jolloin saa enemmän vaihtoehtoja ja enemmän parempia työläisiä (ja tässäkin tapauksessa tarpeettomille huonommille työläisille voi antaa kenkää). Vastapainona runsaasti työläisiä ostava pääsee käyttämään parhaita työläisiään harvemmin, kun koko pakka on kierrätettävä läpi.

ConcordiaMac Gerdtsin mainio Concordia perustuu vastaavaan ideaan. Toimintoja tehdään kortteja pelaamalla. Tässä tapauksessa koko pakka on käytettävissä, toiminnon saa valita kädestä vapaasti. Kun sopivat toiminnot loppuvat, pelataan Tribune-kortti ja nostetaan pelatut kortit takaisin käteen. Pakanrakennuksella on tässä myös olennainen osa pisteytyksen suhteen: jokaisessa pakan kortissa on  myös pisteytyssääntö. Pelin lopussa menestyminen vaatii, että laudalla on paljon tavaraa ja kädessä paljon kortteja, ja mielellään niin, että korttien ja laudalla olevan tavaran välillä on synergiaa.

Quest for El Dorado Reiner Knizian El Dorado on hyvä yksinkertainen perhepelitasoinen pakanrakennuspeli, jossa pakkaa käytetään kilpajuoksun tavoitteena. Pelin päämäärä on hyvin selkeä: pelilaudan toisessa päässä odottaa El Doradon kultainen kaupunki ja ensimmäisenä perille päässyt vie voiton! Matkan varrella on viidakkoa, kyliä ja vesistöjä ja jokaisen eri esteen ohittaminen vaatii erilaisia osaajia – niitä voi sitten ostaa pakkaansa. Aina on vaihtoehtoja: ehkä ostat hyvin kipparin, jolla pääset vesiesteen ohi, tai sitten panostat viidakkokiitäjiin ja kierrät niillä vähän pidempää reittiä. El Dorado on yksinkertainen, hauska ja jännittävä, eli erittäin hyvä perhepeli.

Sinisen pelaajan käsi
Sinisen pelaajan käsi El Doradossa: ykkösen melamies ja muuten viidakkoveitsi-sankareita. Pelilautaa katsoessa rahakorteille olisi ollut kysyntää, mutta alaoikealta koukkaamalla pääsee silti viidakkoveitsilläkin kivasti liikkumaan. Kuva: Tero Hyötyläinen

Pussinrakennusta ja muita variaatioita

Pakanrakennuksessa ei ole aina kyse korteista. Yksi suosittu variaatio on pussinrakennus, jossa ei haalita kortteja pakkaan, vaan pelimerkkejä pussiin. Perusperiaate on kuitenkin sama.

Puzzle StrikePuzzle Strike on pahvisiin pokerichippeihin perustuva pussinrakennuspeli, jonka teemana on arcade-tappelupelit. Pelimekaniikka on kuitenkin silkkaa pakanrakennusta, osa chipeistä on ihan suoria kopioita Dominionin korteista. Pisteiden keräämisen sijasta piestään toisia pelaajia, joten Puzzle Strike on tutustumisen arvoinen, jos pitää Dominionin ideasta, mutta haluaa lisää suoraa vuorovaikutusta.

AltiplanoAltiplanossa omaan pussiin hankitaan pahvilätkiä resursseiksi, joilla sitten voi ostaa uusia lätkiä. Joka vuoro pussista nostetaan tietty määrä lätkiä, joita sitten asemoidaan oman suunnittelulaudan eri ruutuihin ja kun omalla nappulalla sitten juoksennellaan laudalla alueelta toiselle, varastoidut lätkät voi käyttää toimintojen maksamiseen. Pelin erikoisuutena on se, miten resursseja voi jemmata seuraavia kierroksia varten varastoon, pakanrakennuspeleille tyypilliseen tapaan kaikkea ei tarvitse käyttää samalla vuorolla.

The Quacks of QuedlinburgThe Quacks of Quedlinburg on yhdistelmä pussinrakennusta ja onnenkoetusta. Pussissa on taikajuoma-aineksia, joita pelataan omaan pataan. Jos pataan tulee valkoisia laattoja liikaa, pata kiehahtaa yli ja pelaaja joutuu rahat vai kolmipyörä -valinnan eteen – jos pata ei kiehu yli, saa valita molemmat eli rahat ja pisteet. Rahoilla voi sitten ostaa uusia aineksia, joilla parantaa sitten mahdollisuuksiaan seuraavalla kierroksella.

Pelitilanne
Vuoro on alkamassa Altiplanossa: suunnitteluruuduissa on vain yksi edelliseltä kierrokselta yli jäänyt kivi, liikkumistoiminnoissa on valmiina pari ruokaa. Kuva: Mikko Saari

Lautapelioppaassa esitellyt pakanrakennuspelit

Dominion – Valtakunta

Dominion – Valtakunta

Vuoden 2008 suurimpia hittipelejä peliharrastajien keskuudessa oli ehdottomasti Dominion. Pelille kasvatettiin etukäteishypeä lähes Agricolan tapaan,...

Great Western Trail

Great Western Trail

Amerikan 1800-luvun karjanajoista aiheensa poimiva Great Western Trail ampuu teeman suhteen huteja, mutta pelimekaniikaltaan on vuoden 2016 kohokohtia vaativalle europelien ystävälle.

Lost Ruins of Arnak

Lost Ruins of Arnak

Pakanrakennusta ja työläistenasettelua yhdistävä Lost Ruins of Arnak on löytöretkeilyä ja seikkailua, kun pelaajat yrittävät rosvota aarteita Arnakin kadonneista raunioista.

Dune: Imperium

Dune: Imperium

Rohto, kallisarvoinen hallusigeeni ja eliksiiri, kasvaa ainoastaan karulla Arrakisin aavikkoplaneetalla. Olet yksi suursuvun jäsenistä, jonka tavoitteena on hallita kyseistä planeettaa sekä sen arvokkainta aarretta tässä alkuperäiseen scifi-klassikkoon perustuvassa pelissä.

Mage Knight Board Game

Mage Knight Board Game

Arvostettu pelisuunnittelija Vlaada Chvátil ei tälläkään kertaa osu harhaan. Mage Knightissä pelaajat ovat sankareita, jotka tutkivat ja valloittavat...

Quest for El Dorado

Quest for El Dorado

Quest for El Dorado on Reiner Knizian suunnittelema pakanrakennusta ja kilpajuoksua hienostuneesti yhdistelevä peli.

Flamme Rouge

Flamme Rouge

Pyöräilypeli Flamme Rouge simuloi pyöräkilpailujen viimeistä kilometriä. Riittääkö loppukiri maaliin asti, vai loppuvatko voimat kesken matkan? Flamme Rougen tyylikäs pakantrimmausmekaniikka on mainio mallinnus kestävyysurheilusta.

Concordia

Concordia

Concordia sijoittuu monesta pelistä tuttuun Välimeren ympäristöön ja tarjoaa pakanrakennusta ja resurssinhallintaa. Peli on Mac Gerdtsin tuttua laatua, tällä kertaa tosin ilman rondelia.

The Quacks of Quedlinburg

The Quacks of Quedlinburg

Puoskarit keittelevät taikajuomia Quedlinburgin markkinoilla. Kuka saa aikaiseksi hyvän liemen, kenen pata taas ylikuumenee ja räjähtää? Die Quacksalber von Quedlinburg on maukas perhepeli.

Dale of Merchants

Dale of Merchants

Kotimainen Dale of Merchants on todella hyvä pakanrakennuspeli, jossa eläinkauppiaat kasaavat torikojujaan. Nopein torikojun pystyttäjä voittaa. Dale of Merchants eroaa paljon Dominionin peruskaavasta ja onkin oikein virkistävä ja taidolla tehty peli.

Star Realms

Star Realms

Nopeatempoista, filleriksi sopivaa pakanrakennusta vauhdikkaalla scifi-teemalla. Star Realms on helposti opettava ja nopeasti pelattava peli.

Clank!

Clank!

Luolaholvissa on runsaasti aarteita – ja vihainen lohikäärme. Jos rosvot hiipivät paikalle ihan hiljaa, ehkä lohikäärme ei kuule? Ollaan siis ihan hiljaa.... KLANK! Hups. Clank! on fantasia-aiheinen pakanrakennus- ja rosvoamispeli.

Harry Potter: Hogwarts Battle

Harry Potter: Hogwarts Battle

Harry Potter: Hogwarts Battle on Harry Potter -kirjasarjaan perustuva kampanjamuotoinen 2-4 pelaajan yhteistyöpeli, jossa päämekaniikkana on pakanrakennus. Vain Yhdysvaltojen markkinoilla myynnissä oleva peli on Harry Potter -fanille kiinnostava tapaus.

Orléans

Orléans

Yksi pakanrakennuspelien alalajeista on pussinrakennuspelit, bag-building games, joissa korttipakan sijasta toimintoja tehdään pussiin kerättävillä laatoilla. Tässä genressä Reiner Stockhausenin Orléans on merkittävimpiä teoksia. Stockhausen on myös julkaissut pelin itse oman dlp games -firmansa kautta.

Blood Bowl: Team Manager – The Card Game

Blood Bowl: Team Manager – The Card Game

Blood Bowl -fantasiajalkapallosta tehty korttipeliversio nostaa katseen yksittäisistä matseista vähän pidemmälle aikajänteelle ja suoraviivaistaa peliä tuntuvasti.

Aeon's End

Aeon’s End

Aeon's End on pakanrakennusta yhteistyössä: onnistuuko pelaajien velhojen torjua yhdessä Graveholdia uhkaava vaara? Aeon's End tarjoaa uusia kiemuroita pakanrakennuspeleihin.

Hero Realms

Hero Realms

Fantasia-aiheinen Hero Realms on tutunoloinen pakanrakennuspeli, joka kierrättää mekaniikkansa puolesta oivallista Star Realmsia lähes yksi yhteen.

Undaunted: Normandy

Undaunted: Normandy

Normandian maihinnousun jälkeisiä taisteluita joukkuetasolla mallintava Undaunted: Normandy on pakanrakennuspeli, jonka skenaarioissa yhdysvaltalaiset ja saksalaiset kohtaavat kerta toisensa jälkeen pienissä taisteluissa.

Trains

Trains

Otetaan Dominionin perusidea ja lisätään pelilauta ja junia: tuloksena on Trains, jossa rakennetaan pakkaa ja rautateitä.

Mombasa

Mombasa

Mombasa on taitoa ja huolellista ajattelua vaativa lautapeli, jossa pelaajat ovat siirtomaaherroja, jotka pyrkivät menestymään sijoittajina Afrikassa.

Tyrants of the Underdark

Tyrants of the Underdark

Mustien drow-haltioiden valtataistelu Underdarkin pimeydessä on juonikasta puuhaa. Tyrants of the Underdark on aluehallintaa ja pakanrakennusta yhdistelevä Dungeons & Dragons -lautapeli.

Shards of Infinity

Shards of Infinity

Pakanrakennuspeli Shards of Infinity on helppo, nopea ja mielenkiintoinen konfliktityyppinen peli, jossa taistellaan äärettömyyden sirpaleista.

Die Tavernen im Tiefen Thal

Die Tavernen im Tiefen Thal

Onko sinusta saksalaisen oluttuvan omistajaksi? Die Tavernen im Tiefen Thalissa pelaajat kilvoittelevat tavernanomistajina ja houkuttelevat asiakkaita tavernoihinsa.

Rococo

Rococo

Rokokoon aikana muodista tuli suuremman yleisön iloa. Rococo-lautapelissä valmistetaan juhlapukuja, joita myydään tai vuokrataan hoviin tanssiaiskansalle.

Mage Wars

Mage Wars

Mitä tulee kun otetaan Magic the Gathering ja Summoner Wars, laitetaan samaan astiaan, ravistetaan (mutta ei sekoiteta) ja lisätään lopuksi ”oliviiksi...

A Few Acres of Snow

A Few Acres of Snow

Voltaire luonnehti aikoinaan Kanadaa Candidessaan "muutamaksi vaivaiseksi tynnyrinalaksi lunta". Osuva nimitys tarttui tämän Martin Wallacen pelin otsikoksi. A Few Acres of Snow'ssa britit ja ranskalaiset asuttavat Pohjois-Amerikan koillisosia ja taistelevat alueen herruudesta.

Altiplano

Altiplano

Etelä-Amerikan ylätasangoille sijoittuva Altiplano on pussinrakennuspeli ja jatkoa pidetylle Orléansille. Resurssienhallintaa ja yksinäistä säätämistä luvassa, sillä vuorovaikutuksella Altiplano ei juhli.

Friday

Friday

Friday on Friedemann Friesen näkemys viimeisimmäksi villitykseksi nousseesta pakanrakentamisesta. Muihin pakanrakennuspeleihin verrattuna peliseuraa e...

Fort

Fort

Lapset leikkivät ulkona ja rakentavat kilpaa linnoituksia. Kenen jengi rakentaa hienoimman leikkilinnan? Tässä pakanrakennuspeleissä pitää pitää kavereista kiinni!

Lewis & Clark

Lewis & Clark

Lewis & Clark kartoittivat Yhdysvaltojen länsiosia. Tässä pelissä pääset suurten tutkimusmatkailijoiden saappaisiin – kuka löytää ensimmäisenä reitin länsirannikolle?

Living Forest

Living Forest

Pakanrakennusta, onnenkoetusta ja laattojen asettelua yhdisteleväs­sä Living Forestissa metsää ja sen pyhää puuta uhkaa paha Onibi.

Challengers!

Challengers!

Pakanrakennusautomaattitaisteluturnaus - anteeksi mitä? Älä anna ennakkoluulojen hämätä, sillä Challengers! on parasta lautapeliviihdettä pitkään aikaan.

Puzzle Strike

Puzzle Strike

Puzzle Strike on lautapeli, joka jäljittelee videopeliä, joka jäljittelee videopeliä. Peli muistuttaa tietokoneella pelattavaa puzzlepeliä, joka taas ...

Undaunted: North Africa

Undaunted: North Africa

Italia ja liittoutuneet Englannin johdolla rähisivät toisen maailmansodan alkupuolella Pohjois-Afrikassa. Tämä rintama toimii Undaunted-pelisarjan toisen osan puitteina.

Cthulhu Realms

Cthulhu Realms

Star Realmsin pelimekaniikka ja trendikäs Cthulhu-teema on yhtä kuin Cthulhu Realms, hauska ja kepeä turpiinvetokorttipeli 2–4 pelaajalle. Hauskaa sarjakuvahenkistä kuvitusta, överiksi heittäytyviä korttikomboja ja järjenlähtöä porukalla – kyllä kiitos!

Terra Evolution

Terra Evolution

Terra Evolution on suomalainen evoluutioaiheinen peli, joka ilmestyi alunperin omakustanteena ja tee-se-itse-muodossa nimellä Evolution Earth: Catacly...

Ascension: Chronicle of the Godslayer

Ascension: Chronicle of the Godslayer

Dominion toi pakanrakennuksen lautapeleihin ja sai nopeasti samaa ideaa hyödyntäviä kilpailijoita. Kolmen Magic Pro Tour -pelaajan kehittämä Ascension...

Expeditions

Expeditions

Meteoriitteja putoilee Siperian maaperälle, eläimet kasvattavat lonkeroita ja outoja asioita tapahtuu. Alueita kartoitetaan eläinystävien kanssa ja suoritetaan kyläläisten antamia tehtäviä. Nopeiten alueita kartoittava, tehtäviä suorittava ja meteoriitteja löytävä voittaa pelin!

Star Wars: The Deckbuilding Game

Star Wars: The Deckbuilding Game

Star Wars -teemainen pakanrakennuspeli on Star Realmsin tyylistä kaksintaistelua, sopivalla annoksella teemalle uskollista epäsymmetrisyyttä ja uusia käänteitä.

Flip City

Flip City

Mikrokokoinen pakanrakennuspeli, jossa rakennetaan omaa kaupunkia ostamalla pakkaan kortteja. Kortteja voi myös päivittää kääntämällä ne ympäri.

Cubitos

Cubitos

Kun yhdistetään juoksukilpailu ja roppakaupalla noppia, saadaan Cubitos. Ja vaikka peli on yhdistelmä lukuisia eri pelejä, tuntuu se kuitenkin veikeästi omanlaiseltaan.

Undaunted: Battle of Britain

Undaunted: Battle of Britain

Undauntedin maailmansotakiertue jatkuu. Normandian pusikoista alkanut, Pohjois-Afrikassa grillattu ja Stalingradissa pakastettu pelisarja viedään kirjaimellisesti uudelle tasolle. On kesä 1940, ja nyt pakanrakennustaistelut raivoavat Englannin kanaalin taivaalla.

Time of Crisis

Time of Crisis

Keisari Severus on kuollut ja Rooman valtakunta on kriisissä. Sehän tarkoittaa oivallista tilaisuutta, joten pelaajat pääsevät kilpailemaan vallasta. Kenestä tulee uusi keisari? Time of Crisis on raskas historiallinen pakanrakennuspeli.

Tramways

Tramways

Ranskalaisen Alban Viardin tausta Age of Steam -karttojen parissa näkyy tässä 1920-luvun ratikkalinjojen rakentelemisesta kertovassa pelissä. Tramways tarjoaa epätavallisen julman huutokaupan ja paljon muuta luovaa vuorovaikutusta.

Rune Age

Rune Age

Fantasy Flight Gamesin pelisuunnittelija Corey Konieczka teki vuonna 2011 pakanrakennuselementtejä sisältävän korttipelin, joka erottuu muista peleist...

Quacks & Co.: Quedlinburg Dash

Quacks & Co.: Quedlinburg Dash

Quacks & Co on kuuluisan Quacks of Quedlinburgin lastenpeliversio. Kuinka pussinrakennus sujuu, kun samalla ratsastetaan kilpaa toisia vastaan?

Star Wars: Unlimited

Star Wars: Unlimited

Fantasy Flight Gamesin Star Wars -maailmaan sijoittuva keräilykorttipeli Star Wars: Unlimited on yksinkertainen, mutta strategisesti moniulotteinen peli, joka hyödyntää taustamateriaaliaan laajasti.

Dominion: Keisarikunta

Dominion: Keisarikunta

Valtakunnasta on kasvanut keisarikunta. Sen myötä mahdollisuudet kasvavat entisestään. Nyt pelataan isosti. Keisarikunnan voi helposti mieltää Nousukauden jatko-osaksi.

Blitzkrieg! World War Two in 20 Minutes

Blitzkrieg! World War Two in 20 Minutes

Blitzkrieg sijoittuu toisen maailmansodan pyörteisiin, mutta käsittelee aihetta omintakeisesti – kyseessä on nopea kaksinpeli, joka yhdistää ilman karttaa pelattavaa aluehallintaa ja kevyttä pussinrakennusta.

Quest for El Dorado: Heroes & Hexes

Quest for El Dorado: Heroes & Hexes

Quest for El Doradon ensimmäisessä lisäosassa mukaan astuvat sankarit ja demonit. Kenen sankari pelastaa päivän ja kuka hautautuu kirouksiin?

Dominion: Seikkailut

Dominion: Seikkailut

Dominionin yhdeksäs lisäosa antaa pelaajille uusia valinnanvapauksia tapahtumilla ja jemmaan asetettavilla reservikorteilla.

Abandon All Artichokes

Abandon All Artichokes

Millainen on suhteesi artisokkiin? Jos inhoat artisokkia, tässä pelissä pääset hankkiutumaan niistä eroon. Jos pidät artisokista, no, ainakin saat pelatessasi ihastella söpöjä ja ilmeikkäitä artisokkia samalla kun siivoat niitä pakastasi.

Valley of the Kings

Valley of the Kings

Egyptiläisteemaisessa Valley of the Kings -pakanrakennuspelissä valmistaudutaan tuonpuoleiseen egyptiläisten aatelisten tapaan täyttämällä hautaa kaikenlaisella arvokkaalla ja hienolla tarpeistolla.

Transatlantic

Transatlantic

Laivanvarustusta höyrylaivojen kultakaudella. Transatlantic ottaa Concordian korttimekanismin, mutta poistaa pelilaudan. Tuloksena on astetta vaisumpi peli, mutta silti aivan kelpo pelikokemus.

XenoShyft Onslaught

XenoShyft Onslaught

Pelaajat käyvät Starship Troopersin hengessä yhdessä loppumatonta avaruushirviöiden virtaa vastaan. Selviävätkö pelaajat hengissä? XenoShyft Onslaught on haastava selviytymiskauhuhenkinen scifi-yhteistyöpeli.

Dominion: Killat

Dominion: Killat

Dominionin viimeiseksi lisäosaksi mainittu Killat antaa ammatinvalintaopastusta ja tarjoaa säästöön meneviä rahoja ja kortteja, joista voi maksaa ylihintaa. Eikä muuten jää viimeiseksi Dominion-lisäosaksi...

For the Crown

For the Crown

For the Crown yhdistää samaan peliin shakin ja Dominionin. Kahdesta täysin erilaisesta pelistä tulee mielenkiintoinen yhdistelmä, joka toimii oikeastaan yllättävänkin hyvin.

Thunderstone Advance: Towers of Ruin

Thunderstone Advance: Towers of Ruin

Thunderstone on alunperin vuonna 2009 ilmestynyt Dominionia muistuttava korttipeli, johon on vuosien varrella julkaistu useita lisäosia. Vuonna 20...

Dominion: Katovuodet

Dominion: Katovuodet

Katovuodet on Dominionin seitsemäs lisäosa. Loppu alkaa häämöttää! Tämä toiseksi viimeinen lisäosa on iso boksi, jossa on peräti 500 korttia, vaikka k...

Dominion: Rajaseudut

Dominion: Rajaseudut

Uuden Dominion-lisäosan arvosteleminen on helppoa: jos olet fani, osta. Jos et välittänyt edellisistäkään, tämä ei muuta tilannetta. Se siitä, arvoste...

Dominion: Elonkorjuu

Dominion: Elonkorjuu

Dominionin lisäosien virralle ei näy loppua. Viides lisäosa, Elonkorjuu, on Alkemian tapainen pienempi paketti, jossa on 13 uutta valtakuntakorttia ja...

Dominion: Nousukausi

Dominion: Nousukausi

Nousukausi on neljäs Dominion-lisäosa. Käsissä on taas yksi iso laatikko, eli 25 uutta valtakuntakorttia. Lisäosan aiheena on vauraus ja raha, joten u...

Dominion: Alkemia

Dominion: Alkemia

Tuorein Dominion-lisäosa Alkemia on aikaisempaa pienempi setti. Kapeammasta laatikosta löytyy vähän pienempi valikoima uusia kortteja, vain 12 uutta v...

Dominion: Kaukaiset rannat

Dominion: Kaukaiset rannat

Dominionin toinen lisäosa Kaukaiset rannat on enää puoliksi itsenäinen peli. Laatikko on yhtä iso kuin peruspelissä ja Hovin juonissa, mutta mukana ei...

Dominion: Hovin juonet

Dominion: Hovin juonet

Dominionin ensimmäinen lisäosa Hovin juonet saapuu yhtä isossa laatikossa kuin edeltäjänsä. Boksista löytyy saman verran tavaraa: 25 valtakuntakorttia...