Kategoriat
Uutiset

Kummituspeli Blitz ilmestyy suomeksi

Blitzin kansiCompeto julkaisee Geistesblitz-lautapelin suomeksi. Pohjoismaisen laitoksen nimeksi tulee Blitz. Alunperin Zochin vuonna 2010 julkaiseman pelin on suunnitellut Jacques Zeimet, jonka ludografiasta löytyy sellaisia helmiä kuin Hiirikaruselli, TorakkapokeriBamboleo, Hamsterrolle ja Fladderadatsch.

Blitz on reaktiotestipeli, jossa esiin käännetään kortti ja sen jälkeen pelaajien on poimittava pöydältä oikea esine. Pelissä on tietysti koukku tai pari, eli pelaajien on napattava esine, joka esiintyy kortissa oikean värisenä. Alla olevassa kuvassa esimerkiksi toisessa kuvassa vasemmalta napattaisiin harmaa hiiri, kahdessa oikeanpuoleisessa kuvassa taas vihreä pullo.

Jos kortissa ei ole mitään esinettä oikean värisenä, pitääkin napata se esine, jota ei ole kuvassa ja jonka väri ei myöskään esiinny kuvassa. Kun vasemmanpuoleisimmassa kuvassa on siis sininen tuoli ja harmaa haamu, pitää napata vihreä pullo. Helppoa kuin heinänteko!

Peli on kuulemma melkoisen suosittu Keski-Euroopassa ja sitä on myyty jo yli 120 000 kappaletta, mikä on varsin kunnioitettava määrä. Saapa nähdä, millaisen suosion peli Suomessa saavuttaa.

Blitzin komponentit. Kuva: Competo

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *