Kategoriat
Peliarvostelut

Torakkapokeri (Bug Bluff, Kakerlakenpoker)

Torakkapokeri on tyylikäs pieni peli. Kompakti laatikko kätkee sisälleen pakallisen näyttäviä kortteja. Kortteja koristavia ötököitä ei onneksi ole kuvattu realistisesti, vaan voimakkaalla, graafisella tyylillä. Pelin ulkoiseen toteutukseen on panostettu, ja se näkyy.

Pelin idea

Pelin tarkoitus on välttää ötököiden keräämistä. Vuorollaan pelaaja valitsee kädestään kortin ja antaa sen jollekin toiselle pelaajalle kuvapuoli alaspäin ja sanoo samalla, mitä ötökkää kortti kuvaa. Vastaanottaja voi uskoa tai olla uskomatta. Mikäli vastaanottaja on oikeassa, kortin antaja joutuu ottamaan kortin eteensä. Jos vastaanottaja oli väärässä, hän joutuu ottamaan kortin itselleen.

Vastaanottaja voi myös laittaa kortin eteenpäin. Silloin hän saa katsoa sen, sanoa oman mielipiteensä siitä mikä ötökkä on kyseessä ja antaa kortin jollekin muulle. Uudella vastaanottajalla on samat vaihtoehdot kuin ensimmäisellä — myös hän voi antaa kortin eteenpäin, jos pelaajia vain riittää.

Kortin saa lopulta joku. Tämä pelaaja pelaa seuraavan kortin. Kortit kerätään eteen kuvapuoli ylöspäin ja jos näkyvillä on neljä samaa ötökkää, pelaaja häviää. Myös kaikki korttinsa pelannut häviää. Niin käy, jos joutuu jatkuvasti aloittamaan uuden kierroksen.

Torakkapokeri

Mielipiteitä jakava pelimekaniikka

Torakkapokeri on siis silkkaa bluffia. Peli käy erityisen kiinnostavaksi, kun joku pelaajista saa parikin samanlaista ötökkää. Tarjousten arvailu vaatii pelisilmää ja ihmistuntemusta. Torakkapokeri onkin ensisijaisesti sosiaalinen peli, jonka miellyttävyys on erittäin vahvasti peliseurasta ja tilanteesta kiinni.

Bluffaaminen, varsinkin jos pelissä ei mitään muuta ole, on pelimekaniikka, joka jakaa mielipiteitä vahvasti, joten kannattaa varautua siihen, että omassa lähipiirissä kaikki eivät Torakkapokerista pidä. Perinteikkään valepaska-korttipelin ystävät sen sijaan omaksunevat Torakkapokerin nopeasti.

Suunnittelija:
Julkaisija: Drei Magier Spiele, Marektoy
Ilmestymisvuosi: 2004
Pelaajamäärä: 2-6
Pituus: 20 min

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Yksi vastaus aiheeseen “Torakkapokeri (Bug Bluff, Kakerlakenpoker)”

Torakkapokeri on varmaan heikoiten rankattu peli täällä Lautapelioppaassa, josta pidän. Toki se vaatii sitä, että pitää bluffaamisesta mekaniikkana koska pelissä ei mitään muuta käytännössä ole. Peli toimii kuitenkin sopivassa seurassa hauskana illanistujaispelinä tai fillerinä sopivan kierojen lautapelaajien kanssa. Pelin luonteesta johtuen toimii parhaiten kun kaikki kanssapelaajat ovat entuudestaan (hyvin) tuttuja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *