Kategoriat
Uutiset

Lautapelit.fi julkaisee Dixitin

Lautapelit.fi:n tämän vuoden julkaisulistalle mahtuu vielä Dixit, joka nappasi Ranskan Vuoden peli -palkinnon eli As d’Orin tänä vuonna. Jean-Louis Roubiran suunnittelema peli on yksi muunnelma samasta Fictionary-sanakirjapelistä, johon Rappakaljakin perustuu — Ranskassa alkuperäinen sanakirjapeli on tietääkseni kohtuullisen suosittu.

Dixitin kansiIdea on siis se, että yksi pelaaja määrää aiheen, muut esittävät siitä oman tulkintansa ja sitten pitäisi arpoa, mikä on se alkuperäinen esitys. Pisteenlasku perustuu Kymppitonni-mekaniikkaan, eli paras on, jos vain yksi pelaajista keksii oikein, ei saa siis olla liian helppo eikä liian vaikea.

Dixit eroaa joukosta kuitenkin pirteästi, sillä sananselityksen sijasta tässä pelissä arvuutellaan tyylikkäitä symboliikkaa pursuavia kuvakortteja. Marie Cardoautin kuvittamat kortit ovat todella viehättävän näköisiä, tämä peli voittaa varmasti ulkonäöllään ystäviä.

Peli sopii yhtä lailla perheen kesken pelattavaksi kuin aikuisten illanviettoihin. Veikkaan, ettei se ihan joka makuun osu ja uppoa, mutta sopivalla peliporukalla peli on luultavasti melkoinen hitti. Arvelisin myös, että tätä on aika helppo tyrkyttää myös niille vähemmän peleistä kiinnostuneille kavereille fiksumpana seurapelinä, peliin mahtuu jopa kuusi pelaajaa. Käänsin pelin ja odotan nyt mielenkiinnolla, että pääsen kokeilemaan, sen verran kiinnostavalta peli sääntöjen perusteella vaikuttaa.

Dixit ilmestyy marraskuussa ja toistaiseksi hinnaksi on lätkäisty 29 euroa.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *