Kategoriat
Uutiset

Lautapelit.fi-uutuus: Splendor

Lautapelit.fi:n vuoden 2014 kolmas julkaisu on Splendor. Jalokivikauppaa ja pistemoottoreiden rakentelua 30 minuutin paketissa: nopeaa, tyylikästä ja toimivaa.

Splendorin kansiLautapelit.fi:n vuoden 2014 kolmas uutuus on Splendor. Pelin aiheena on jalokivikauppa – ei mitään järin kekseliästä siis, mutta odotukset ovat silti korkealla. Sääntöjen lukemisen perusteella Splendor vaikuttaa nimittäin tähän mennessä julkaistuista uutuuksista kiinnostavimmalta.

Peli on nimittäin melko nopea filleri, jossa kerätään eri värisiä jalokiviä, joilla voi sitten ostaa kortteja, joilla taas saa pysyvää jalokivituotantoa. Korttien hinnat nousevat pelin edetessä ja kalliimmat kortit tarjoavat sitten voittopisteitä, jotka ratkaisevat voittajan. Hankkimalla sopivia kortteja saa vielä houkuteltua asiakkaikseen voittopisteiden arvoista aatelistoa.

Olen itse ainakin viime aikoina pitänyt monesta tällaisesta yksinkertaisesta, mutta koukuttavasta pelistä (esimerkiksi Qwixx, Machi Koro ja Las Vegas),  ja Splendor vaikuttaisi osuvan hyvin samaan profiiliin.

Peli vetää 2–4 pelaajaa, ikäsuositus on 10+ ja kesto noin 30 minuuttia. Arvioitu julkaisuajankohta on kesäkuussa ja hintalappuun kirjoitetaan noin 30 euroa. Peliä pääsee testaamaan lauantaina 5.4. Lautapelit.fi:n liikkeessä Tabletop Day -tapahtumassa.

Pelin alkuasetelma. Kuva: Space Cowboys
Pelin alkuasetelma. Kuva: Space Cowboys

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *