Splendor. Kuva: Daniel Danzer

Lautapelit.fi-uutuus: Splendor

Splendorin kansiLautapelit.fi:n vuoden 2014 kolmas uutuus on Splendor. Pelin aiheena on jalokivikauppa – ei mitään järin kekseliästä siis, mutta odotukset ovat silti korkealla. Sääntöjen lukemisen perusteella Splendor vaikuttaa nimittäin tähän mennessä julkaistuista uutuuksista kiinnostavimmalta.

Peli on nimittäin melko nopea filleri, jossa kerätään eri värisiä jalokiviä, joilla voi sitten ostaa kortteja, joilla taas saa pysyvää jalokivituotantoa. Korttien hinnat nousevat pelin edetessä ja kalliimmat kortit tarjoavat sitten voittopisteitä, jotka ratkaisevat voittajan. Hankkimalla sopivia kortteja saa vielä houkuteltua asiakkaikseen voittopisteiden arvoista aatelistoa.

Olen itse ainakin viime aikoina pitänyt monesta tällaisesta yksinkertaisesta, mutta koukuttavasta pelistä (esimerkiksi Qwixx, Machi Koro ja Las Vegas),  ja Splendor vaikuttaisi osuvan hyvin samaan profiiliin.

Peli vetää 2–4 pelaajaa, ikäsuositus on 10+ ja kesto noin 30 minuuttia. Arvioitu julkaisuajankohta on kesäkuussa ja hintalappuun kirjoitetaan noin 30 euroa. Peliä pääsee testaamaan lauantaina 5.4. Lautapelit.fi:n liikkeessä Tabletop Day -tapahtumassa.

Pelin alkuasetelma. Kuva: Space Cowboys
Pelin alkuasetelma. Kuva: Space Cowboys

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.