Kategoriat
Uutiset

Lautapelejä HelMet-kirjastoissa

HelMet-kirjastoista (Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen) löytyy laaja valikoima lautapelejä, joita voit myös varata pelattavaksesi lähikirjastossasi. Kirjastoissa on myös säännöllisiä pelipäiviä.

Haluaisitko kokeilla uusia lautapelejä, mutta et viitsi hankkia kaikkia hyllyntäytteeksi? Onko sinulla pelikaverit, mutta ei paikkaa missä pelata? Tai haetko vain peliseuraa ja haluaisit tutustua uusiin peleihin?

HelMet-kirjastot (Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen) ovat jo jonkin aikaa kasvattaneet isolla kädellä pelikokoelmiaan. Tähän asti pelit ovat kuitenkin olleet hieman piilossa kirjastoissa eikä niitä myöskään olla osattu kysyä.

Kokoelma alkaa viimeinkin olla jo niin laaja, että sen luulisi tyydyttävän vaativammankin maun. Tästä rohkaistuneena HelMet-kirjastot ovat avanneet pelit avoimeksi varattavaksi aineistoksi. Voit siis hakea tietokannasta kiinnostavia pelejä ja tilata ne omaan lähikirjastoosi. Helsingissä aikuisten peleistä peritään vielä toistaiseksi puolen euron varausmaksu, muuten varaus on täysin ilmaista.

Kirjaston pelejä
Pitäjänmäen kirjaston pelivalikoimaa. Kuva: Mikko Hiltunen

Useissa kirjastoissa järjestetään myös lautapelitoimintaa: tällä hetkellä ainakin Oulunkylän ja Pitäjänmäen kirjastoissa on säännöllinen pelipäivä. Näihin tilaisuuksiin voi tulla pelaamaan ilman ilmoittautumista, pelit valitaan joskus etukäteen, joskus pelataan porukan mukaan. Monesta kirjastosta löytyy myös hyvin pöytätilaa ja rauhaisia oman työskentelyn ja tekemisen alueita. Jos tarvitset pelipaikkaa kaveriporukallesi, se saattaa löytyä lähikirjastostasi. Kannattaa kysellä käydessään.

Selaa kirjaston pelikokoelmaa ja tee halutessasi varaus kiinnostavasta pelistä.

Kokoelmaa kehitetään jatkuvasti, ja asiakkaiden toiveita otetaan vastaan. Pelitoiveita voi esittää hankintaehdotuslomakkeella. Toiveet täytetään mahdollisuuksien rajoissa.

Lähde: Renni Honkanen / Helsingin kaupunginkirjasto

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *