Kategoriat
Uutiset

Mindwarriorin Vuoden peli -ehdokkaat

Jatketaan tutulla teemalla. Tuoreempi tulokas Mindwarrior Games on ilmoittanut osallistuvansa Vuoden peli -kilpailun aikuisten sarjaan peleillään Atlantic Triangle ja Odin’s Table.

Atlantic Triangle on tyylikkään näköinen peli Atlantin kolmiokaupankäynnistä, siis Euroopasta tavaraa Afrikkaan, Afrikasta orjia uuteen maailmaan ja sieltä tuotteita Eurooppaan. Sopassa on mukana merirosvoja, eli taistelemaankin pääsee. Peli on todella hyvän näköinen, pelimekaniikan noppapitoisuus tosin herättää pieniä epäilyksiä. Arvostelukappale on saatu ja testipenkkiä on luvassa myöhemmin tällä viikolla, joten saapa nähdä, arvostelua voi olla odotettavissa lähiaikoina.

Odin’s Table on perinteisempi, jonkin verran tammea muistuttava strategiapeli.

Pelitilanne Atlantic Trianglesta
Atlantic Triangle -pelin komponentteja. Kuva: Mindwarrior Games

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

3 vastausta aiheeseen “Mindwarriorin Vuoden peli -ehdokkaat”

Atlantic Trianglea pääsin testaamaan kertaalleen talvella. Erittäin siistin näköinen peli joka lupaili ulkonäöllään paljon. Mekaniikassakin oli mielenkiintoisia ulottuvuuksia kun tuotteiden tarve ja hinnat vaihtelivat.

Mutta. Mikko Saaren mainitsema noppatuuri ja yleensäkin laivoilla seilaaminen oli tuskastuttavan hidasta. Meinasin oikeasti jossain vaiheessa ehdottaa pelin keskeyttämistä kun tuntui ettei se kehity mihinkään eikä tuntunut loppuvankaan. Sääli sinänsä koska monia asioita oli ajateltu hyvin ja joitakin mekaniikkoja oli hiottu onnistuneiksi. Liian pitkä sisältönsä nähden.

Muistatko monta kierrosta peli kesti, eli montako kertaa pakka sekoitettiin? Säännöissähän esitetään muunnelmana peli, jossa pelataan vain tietty määrä pakkakierroksia, esim. kolme.

Enpä muista, pelistä on kuitenkin sen verran aikaa. Ja näyttää löytäneen paikkansa kategoriasta hyvän näköinen peli jota ei tarvitse toista kertaa pelata. Nopanheittoon perustuvia lyhyempiä pelejä joissa taktisia valintoja joutuu tekemään on kuitenkin tarjolla kohtuullisesti. Äkkiseltään tulee mieleen Roll through the ages ja Settlers of Catan joita pelaan paljon mieluummin kuin tätä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *