Paris Connection ilmestyy suomeksi

Paris Connectionin kansiCompeto julkaisee suomenkielisen laitoksen Queen Gamesin Paris Connection -pelistä. Pelin pohjoismainen laitos ilmestyy kauppoihin kesällä.

Paris Connection on säännöiltään erittäin kevyt junapeli, jossa pelaajat rakentavat rautateitä pitkin ja poikin Ranskaa. Rautateitä rakennetaan samoilla nappuloilla, jotka toimivat myös osakkeina. Tästä seuraa, että mitä enemmän firman vetureita on laudalla, sitä arvokkaampi firma on, ja sitä vähemmän osakkeita sillä on liikkeellä. Jos jotain firmaa omistetaan runsaasti, veturit ovat pelaajien hallussa, eivätkä laudalla kasvattamassa firman arvoa.

Pelin säännöt ovat erittäin yksinkertaiset, mutta pelaamisessa on omat jujunsa. Peli on vahvasti riippuvainen siitä, miten pelaajat toimivat ja ryhmäajattelu ajaa peliä vahvasti.

Mainio suomennosvalinta, yhtä kaikki, sillä peli toimii mainiosti niin peliharrastajille kuin satunnaisemmillekin pelaajille. Peliin mahtuu 3–6 pelaajaa (se on parhaimmillaan 3–4 pelaajalla ja viisinpelikin toimii) ja yksi erä kestää noin 20 minuuttia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.