Kategoriat
Uutiset

Power Grid ilmestyy suomeksi

Lautapelit.fi julkaisee kevään 2011 aikana Pohjoismaisen laitoksen Power Gridistä. Peli on ollut pitkään suosittu Pohjoismaissa, Lautapelioppaassakin peli löytyy aivan parhaiden pelien listan kärkipäästä.

Lautapelit.fi:n Power GridPower Grid on strateginen lautapeli sähköntuotannosta. Pelaajat ostavat huutokaupalla voimaloita, jotka tuottavat sähköä tietyistä raaka-aineista tietylle määrälle kaupunkeja. Pelilaudalle rakennetaan sähkönjakeluverkkoa kaupunkien välille. Raaka-ainepörssistä hankitaan polttoainetta kysynnän ja tarjonnan myötä elävillä hinnoilla ja polttoaine muutetaan sähköksi. Mitä useampaan kaupunkiin toimittaa sähköä, sitä enemmän tienaa rahaa.

Peli päättyy, kun joku pelaajista saa sähköistettyä tietyn määrän kaupunkeja. Lopussa raha ratkaisee voittajan. Pelissä on paljon kilpailua: pelaajat kilpailevat voimaloista, sähkönjakeluverkkojen muodostamiseen liittyy blokkailua ja kilpailua parhaista paikoista, raaka-ainepörssissä on rajallisesti tavaraa ja niin edelleen.

Peli sopii 2–6 pelaajalle (parhaiten peli toimii 3–5 pelaajalla) ja kestää noin pari tuntia. Pelilauta on vaihtelun vuoksi kaksipuoleinen, toisella puolella on Saksan kartta ja toisella Yhdysvallat. Power Gridiin on julkaistu myös nippu lisäkarttoja, jotka tuovat peliin uusia sääntöjä ja uutta vaihtelua.

Suomiversion tarkemmasta ilmestymisajasta tai hinnasta ei ole vielä tietoa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

2 vastausta aiheeseen “Power Grid ilmestyy suomeksi”

Hyvä uutinen!

Tosin pohjoismaiden kartta olisi ollut hieno lisä tuohon. Käyttäjän tekemä pohjoismaiden kartta taitaa kyllä löytyä BoardGameGeekistä mutta se vaatii askartelua.

Eikös siitä Suomi-kartasta ollut taannoin ihan suunnittelukilpailukin, jossa Friedemann Friese oli itse tuomaroimassa? Vai muistanko ihan väärin? Kuinkas siinä kisassa kävikään?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.