Kategoriat
Uutiset

Race for the Galaxystä tietokoneversio

Keldon Jones on saanut Rio Grande Gamesilta luvan julkaista tietokoneversion Race for the Galaxystä. Pelissä voi pelata tietokonetta vastaan. Pelaajamäärä vaihtelee kahdesta kuuteen ja mukana ovat molemmat tähän asti ilmestyneet lisäosat. Peli näyttää varsin siivolta, sillä käytössä on pelin alkuperäinen kuvitus.

Pelin tekoäly on varsin pätevä ja tarjoaa haasteita kokeneillekin pelaajille. Jonesilla on aikaisempaa kokemusta Blue Moonin tietokoneversiosta, siinäkin tekoäly oli vahva. Tekoäly on kehitetty neuroverkkotekniikalla, peluuttamalla joukkoa tekoälyvastustajia keskenään.

Hae pelit itsellesi: Race for the Galaxy -peli ja Blue Moon -peli. Kyseessä on Windows-ohjelma. BoardGameGeekin keskusteluketjusta löytyy linkki hätäisesti tehtyyn Mac-käännökseen, joka tosin vaatii Snow Leopardin. Blue Moonista löytyy parempi Mac-käännös ja Race for the Galaxystäkin luultavasti sellainen tulee. Race for the Galaxyn saa muuten huomattavasti nopeammin Warpcoren peilipalvelimelta, kannattaa käyttää sitä.

Versiossa 0.50 on ongelma, jonka seurauksena pelin tekoäly pelaa todella surkeaa peliä (itse näin muun muassa pelin, jossa tekoäly keräsi jopa 2 pistettä koko pelin aikana). Se johtuu välimerkkieroista, eli Suomessa ja muissa maissa, joissa desimaalierotin on pilkku, tulee ongelmia. Ongelma ratkeaa, kun korvaa network-hakemiston kaikissa tiedostoissa pisteet pilkuilla (korvauksia on parisen miljoonaa, joten homma vaatii vähän vaivannäköä). Vaihtoehtoisesti voit hakea tekemäni valmiiksi korjatut tiedostot. Tämän ongelman pitäisi hävitä seuraavan päivityksen myötä. Pelistä on ilmestynyt versio 0.5.2, joka korjaa pahimmat viat.

Pelissä on vielä muita pieniä vikoja, ainakin yhden kortin kohdalla on jotain pientä virhettä ja lisäosilla pelaaminen tuo automaattisesti käyttöön tavoitteet ja valtaukset, mutta tällaisenäkin peli on todella mainio ja tulevat versiot toivottavasti korjaavat nämä puutteet.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

4 vastausta aiheeseen “Race for the Galaxystä tietokoneversio”

Keldonin Race for the Galaxy AI on mainio tapa opetella peli ja päästä ns. pintaa syvemmälle. Itse sisäistin Dominionin vasta tahkoamalla sitä BSW:ssä ja odotan Keldonin AI:lta samaa RftG:n kohdalla. Ohjelman asennus, käyttöliittymä ja tekoäly toimivat hyvin, eli vaivaa asian eteen on nähty. Kommentin kirjoitushetkellä versionumero oli 0.6.1.

Naksuttelen innolla versiota 0.6.1 ja turpiin tulee säännöllisesti :-). Käyttöliittymässä kuitenkin hieman ihmetyttää ilmeisesti voittopisteindikaattori, eli heksa käsikorttien lukumäärän ja sotavoimien tehon välissä. Alempi luku on ilmeisesti kokonaispotti, mutta mikä se ylempi on? BGG viestiketju on pitkä kuin nälkävuosi, kai se on sielläkin selitetty.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *