Kategoriat
Uutiset

Roll D6

Roll D6 Oy:n logoRoll D6 Oy on uusi suomalainen pelikehitys- ja tuotantoyhtiö, joka keskittyy suomalaisten suunnittelijoiden tekemien lautapelien julkaisemiseen.

Yhtiön tavoitteena on tarjota suomalaisille pelikehittäjille kanava omien lautapelien julkaisuun. Kesällä perustettu yhtiö on tehnyt ensimmäiset lisenssisopimukset kahden pelin julkaisemisesta ja neuvottelut useista muista peleistä on käynnissä.

Roll D6:n tavoitteen on auttaa suomalaisia pelikehittäjiä tuomaan omia pelejään kauppojen hyllyille ja myös sähköisiksi versioiksi. Yhtiö keskittyy pelien loppuun hiomiseen, tuotantoon ja markkinointiin. Uusien pelien prototyypit tulevat kehittäjiltä.

“Pelaaminen ja lautapelien suunnittelu on aina ollut itseäni kiinnostava asia. Oma vahvin osaamiseni on kuitenkin liiketoiminnan kehittämisessä. Yritystä perustettaessa päätin keskittyä niille osa-alueille, joissa voin eniten auttaa pelikehittäjiä. Kaupallistaminen, tuotanto, myynti ja markkinointi nousivat focus-alueiksi”, sanoo Tapio Talvisalo, Roll D6 Oy:n toimitusjohtaja.

Vuonna 2012 tarkoituksena on tuoda markkinoille 6–8 uutta lautapeliä. Pelit ovat pääasiassa massamarkkinoille tarkoitettuja nuorille ja aikuisille sopivia seurapelejä. Lisäksi suunnitteilla on 1–2 valmiin sota- ja strategiapelin tuotanto.

“Vaikka Suomi on pieni maa verrattuna vaikkapa Saksaan, jossa pitkät lautapeliperinteet, on meillä kuitenkin jo joukko todella taitavia pelisuunnittelijoita. Olin jopa hämmästynyt prototyyppien laadusta ja valmiusasteesta. Uskon, että tulevaisuudessa suomalaiset suunnittelijat voivat olla näkyvämmin esillä myös lautapelien puolella”, Talvisalo jatkaa.

Roll D6 järjestää 14.1.2012 Helsingissä Lauttasaaressa kaikille avoimen pelitestaustilaisuuden, jossa pääsee testaamaan suomalaisten pelitestaajien valmiita tuotantoa lähellä olevia pelattavia uusien pelien prototyyppejä. Ovet avoinna 10-20.

Lautapelilauantain testattavista peleistä löytyy lisätietoa Roll D6:n nettisivuilta. Roll D6 löytyy lisäksi Twitteristä ja Facebookista.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *