Kategoriat
Uutiset

Eclipsen huikea menestys ja joulubonus

Elders of the Solstice. Kuva: Sampo SikiöEclipse on menestynyt fantastisen hyvin. Peli on vihdoin ja viimein saatu kauppoihin ja itse asiassa se on jo poistunut kaupoista varsin hyvin: ainakin Yhdysvalloissa peli on jo myyty loppuun jakelijan tasolta. Tämä tarkoittaa, että peliä voi vielä löytyä kaupoista, mutta lisää ei tule ennen uutta painosta. Pelin foorumit kuhisevat BoardGameGeekissä ja sijoitus ranking-listalla nousee hurjaa vauhtia.

Lautapelioppaan listalla Eclipse on luonnollisesti jo ykkösenä. BoardGameGeekissä pelin sijoitus on 101., eli se on tuossa tuokiossa sadan parhaan pelin joukossa. Eclipsen keskiarvo on 8.56, parempi kuin tällä hetkellä listan ykkösenä olevalla Twilight Strugglella. BoardGameGeekissä sijoitukseen vaikuttaa kuitenkin myös äänestäjien määrä, joten vaikka Eclipse keskiarvonsa perusteella kuuluisi ykköseksi, kymmenen parhaan joukkoon pääseminenkin edellyttänee toista painosta ja laajempaa yleisöä pelille.

BoardGameGeekin ranking-listalla on kuitenkin yli 7600 peliä, joten siitä joukosta sadan parhaan joukkoon pääseminen on jo melkoinen saavutus ja suomalaiselle pelille täysin ennennäkemätöntä — Eclipsen jälkeen seuraavaksi paras suomalainen peli on Touko Tahkokallion ja Paul Laanen Walnut Grove sijalla 1362 ja kahdentuhannen parhaan pelin joukkoon mahtuu lisäksi vain Hornet.

Menestyksen juhlistamiseksi ja joulun kunniaksi BoardGameGeekissä on julkaistu Elders of the Solstice -kansa. Tämän kansan edustajana on punanuttuinen kaveri ja kotitähtijärjestelmänä on Mons Auris… Talvipäivänseisauksen vanhimmat jakelevat muille roduille tuhmamerkkejä, jos nämä hyökkäävät ja semituhma-merkkejä, jos itse hyökkäävät. Lisäksi Vanhimmilla on erikois-dreadnought, joka voi kruisailla vapaasti pitkin galaksia, eikä sen kimppuun voi hyökätä. Tällä dreadnoughtilla jaellaan lahjapaketteja tähtijärjestelmiin — mutta tuhmille ei saa antaa lahjoja!

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *