Kategoriat
Uutiset

Ruotsin Årets spel -palkinnot 2009

Årets Vuxenspel -logoRuotsissa on jaettu paikalliset vuoden peli -palkinnot eli Årets spel -palkinnot. Palkintoa jakaa Suomen tapaan lelu- ja pelikauppiaiden yhdistys Sveriges leksakshandlares riksförbund.

Lastenpelien sarjassa ehdolla olivat:

Perhepelien sarjassa ehdolla olivat:

  • Voittaja: Ubongo (Egmont / Kärnan)
  • Kaleidos (Competo / Magtoys)
  • Marrakesh (Vincit)
  • Bandu (Competo / Magtoys)

Aikuisten pelien sarjassa ehdolla olivat:

  • Voittaja: Bezzerwizzer (Bezzerwizzer Nordic)
  • Risky Business (Spel i kubik AB)
  • Stone Age (Vincit)

Lisäksi parhaan peliuutuuden (“bästä spelnyhet”) palkinnon voitti Bandu. Aikuistensarjan voittaja Bezzerwizzer on tanskalaista alkuperää oleva triviapeli, jossa on jonkin verran uutta ideaa ja strategista syvyyttä, ei siis ihan Trivial Pursuit -osastoa.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

2 vastausta aiheeseen “Ruotsin Årets spel -palkinnot 2009”

Tällä kertaa kyllä Suomi vei pidemmän korren Vuoden peli -kilpailuiden vertailussa sillä nämä Ruotsin listat eivät ihan kaikilta osin ole taattua laatua.

Bezzerwizzer olisi kiva joskus saada testiin, jotta edellisen kommentin voisi vielä lopullisesti varmistaa mutta ainakin nimen ja niiden vähäisten tietojen perusteella, mitä pelistä on saatavissa, en ole aivan vakuuttunut Ruotsin vuoden aikuistenpelistä.

Jep, Bezzerwizzer on ilmeisesti vähän sinne päin, mutta ei aivan Faunan tai Tiedolla tai tuurilla:n tasoinen uuden aallon tietovisailu.

Kas kun Ubongo julkaistaan Ruotsissa vasta nyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *