Kategoriat
Uutiset

Suomen lautapelikehittäjät perustettu

Tuonela Productions järjesti viime viikonloppuna tapaamisen suomalaisille lautapelikehittäjille. Suunnittelijat kohtasivat ja tuloksena perustettiin Suomen lautapelikehittäjät -yhdistys, joka ottaa asiakseen lautapelisuunnittelijoiden edunvalvonnan, tiedonvälityksen ja yhteistyön. Yhdistyksen tavoitteena on edistää suomalaista lautapelien kehittämistä muun muassa jakamalla tietoa ja kokemuksia ja neuvomalla pelinkehittäjiä sopimuksiin ja pelien valmistamiseen liittyvissä asioissa.

Lisäksi yhdistys pyrkii kehittämään lautapelaamisen kulttuurista statusta. Tuonela Productionsin Jussi Aution mukaan lautapelikehittäjät kokevat ongelmalliseksi sen, miten lautapelit nähdää etenkin kaupan puolella osana leluja, sen sijaan että pelit nähtäisiin peleiksi. Tästä kytköksestä leluihin kun seuraa toisaalta lautapelien liittäminen pelkästään lapsiin ja toisaalta se, että lautapelit joutuvat kilpailemaan hyllytilasta lelujen kanssa. Lautapeleille haluttaisiin myös julkista tukea siinä missä muuhunkin pelien kehittämiseen.

Yhteistyö tulee näkymään julkisuuteen muun muassa nettisivuina, joilla esitellään suomalaisia lautapelejä. Mallia tähän löytyy Tšekistä Czech Gamesilta.

Yhdistys on avoin vakavasti pelien kehittämisestä ja julkaisemisesta kiinnostuneille. Suomen lautapelikehittäjät ei ole mikään suuren yleisön yhdistys, vaan liittyminen tapahtuu hakemuksella, joka yhdistyksen hallituksen täytyy hyväksyä. Liittymismaksu on 50 euroa. Toistaiseksi mukana ovat Tuonelan lisäksi muun muassa Onni Gamesin, Sorsamo Designin, Dragon Dawnin ja Hypticin edustajat.

Toivon mukaan yhdistys näkyy suomalaisille lautapelaajille uusina, kiinnostavina kotimaisina lautapeleinä ja toivon mukaan myös lautapelaamisen yleisen arvostuksen nousussa.

Suomen lautapelikehittäjät -yhdistyksen perustajia
Suomalaisia lautapelikehittäjiä keskustelemassa tapahtumassa. Kuva: Mikko Lahtinen / Tuonela Productions
close

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

2 vastausta aiheeseen “Suomen lautapelikehittäjät perustettu”

Toivotaan, että tästä poikii samanmoista kotimaista menestystä kuin noilla tsekkien mallipojilla on ollut…

Onnea kehittäjille! Toivottavasti saatte hommat rullaamaan ja laadukkaita julkaisuja kauppojen hyllyille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.