Kategoriat
Uutiset

Väinämöispeli Myytti ja Dixit saapuneet

Myytti-kansiLautapelit.fi:n syksyn kiehtovimpia uutuuksia on vasta saapunut Myytti: Väinämöisen tarina. Pelin on suunnitellut kolme taidekasvattajaa ja pelin toteutukseen on osallistunut Valtion Taidemuseo. Tavoitteena on ollut tuoda suomalaisen taiteen kansallisaarteet pelaajien hypisteltäviksi. Pelaajat pääsevätkin pistämään Väinämöisen kuvia aivan uuteen uskoon.

Peli käyttää erikoisia osittaisia kortteja. Pelin suurikokoiset kortit ovat ikäänkuin laminoituja ja muovin sisällä on vaihtelevankokoinen palanen jotain taideteosta. Pelin aikana kortteja pelataan päällekkäin, jolloin muodostuu mielenkiintoisia taideteoksia kun Väinämöinen saa yhdestä kortista pään, toisesta vartalon ja kolmannesta jalan. Tavoitteena on tehdä valmis taideteos, joka täyttää tietyt ehdot. Valmiit teokset pisteytetään.

En ole ehtinyt vielä kokeilemaan, mutta peli vaikuttaisi melko yksinkertaiselta, mutta silti kiinnostavalta. Vaikka kehittäjien tausta taitaa olla enemmän kuvataiteissa kuin lautapeleissä, tuloksena on muutakin kuin perinteistä heitä-ja-liiku-pelaamista. Taidekasvatus on vahvasti näkyvillä, sillä pelin sääntökirjasta valtaosan vie Kalevale-Sanomat, joka taustoittaa pelin kortteja ja kertoo, miten Väinämöistä on aikojen saatossa kuvataiteissa käsitelty. Peli ei siis tukahdu opettavaisuuteen, mutta lisätietoa on tarjolla siitä kiinnostuneille.

Myyttiä saa ainakin Lautapelit.fi:stä, hintaa pelillä on 25 euroa.

Aiemmin uutisoitu Dixit on myös saapunut valikoimiin.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *