Kategoriat
Uutiset

Vuosiäänestyksen 2010 tulokset

Vuosiäänestys 2010 -logoVuosiäänestys on nyt takana ja voittaja on selvillä. Dominionhan sen vei, eikä se ollut mikään yllätys missään vaiheessa. Yllättävää oli vain äänimäärä: 113. Vertailun vuoksi vuonna 2003 kun vuosiäänestys aloitettiin, äänestäjiä oli yhteensä noin 120.

Suurin voittaja olikin itse äänestys, kun äänestäjämäärä loikkasi viime vuoden 157 äänestäjästä 287 äänestäjään. Ero on huikea. Kiitoksia kaikille osallistuneille, vuosiäänestyksen tulos on taas asteen verran vakuuttavampi otos suomalaisten lautapelaajien mielipiteistä.

Tämä oli vanhojen klassikoiden vuosi, sillä parhaat uutuuspelit löytyvät vasta sijalta 32. Monet vanhat suosikit keräsivät melkoiset äänimäärät kiitos viidensadan lisä-äänen viimevuotiseen verrattuna.

Vuosiäänestyksen tulokset 2010

Lautapelit.fi lahjoitti kolme Dominion-tuotetta arvottavaksi osallistujien kesken. Palkinnot on arvottu ja voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti. Onnittelut palkinnon voittaneille!

Miten omille suosikeillenne kävi? Oliko listalla yllätyksiä tai pettymyksiä? Sana on vapaa. Minun seitsemästä pelistäni neljä sai ainoan äänensä minulta, pari pärjäsi vähän paremmin ja yksi voitti koko kisan…

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

7 vastausta aiheeseen “Vuosiäänestyksen 2010 tulokset”

Eipä tullut kymppikärkeen yhtään äänestämääni peliä, mutta suurin osa niistä löytyi heti siitä tuntuntumasta, ja heikoiten menestynytkin jo 62. sijalta. Tuloksista heijastuu, se että peliharrastus on hyvässä myötätuulessa, ja vähän vanhempien hyvien pelien menestyksen voi laittaa pelaajien määrän lisääntymisen piikkiin. Cult of the New ei siis jyrää koko kenttää.

Ja löytyiväthän ne Mikon äänestämät neljä yhden äänen peliäkin. Kolme oli helppoja, eikä se neljäskään sitten niin paha ollut, kun viitsi vain vähän katsoa. Taidettiin ottaa kyseinen matsi täällä meikäläisten kämpillä…

Ei ole Antiquity, ei. Samarkand ja 1825 Unit 3 lienevät ne helpoimmat, mutta noinkohan se kolmaskaan on oikein… Toinen noista oli ihan selvästi sellainen, ettei sitä äänestä kukaan, toinen olisi voinut saada enemmänkin ääniä ja oikeastaan yllätyin vähän, että olin ainoa sitä äänestänyt.

Eipä nuo omat suosikitkaan ihan kärjen tuntumassa olleet mutta enpä toisaalta odottanutkaan niiden olevan. On todella mukava nähdä näin laaja lista erilaisia pelejä ja toisaalta on mukava huomata, että vanhat klassikot maistuvat peliharrastajille vuodesta toiseen!

Näemmä tietyt suosikit pitävät pintansa vuodesta toiseen. Omista valinnoistani paras sijoittui sijalle 26, ja muita ei sitten juurikaan muut äänestäneetkään – muutama peli jopa sai ainoan äänensä allekirjoittaneelta. Ensi vuonna odotan 7 Wondersin kiilaavan tiukasti voittokamppailuun mukaan, jahka suomalainen julkaisu ilmestyy syksyn aikana.

Niin se Dominionkin sai ensimmäisenä vuotenaan yhden äänen nopeimmilta ja pamahti ensi vuonna ykköseksi. 7 Wonders sai nyt pari ääntä ja löytyy varmasti kärjestä — ensi vuoden äänestyksen mielenkiintoisin kysymys on ehdottomasti se, mistä 7 Wonders löytyy.

Tulevista julkaisuista puheen ollen: Touko Tahkokallion avaruuseepos Eclipse keräsi kolme ääntä, vaikka peli on vielä varsin kaukana julkaisusta…

On myös ihan mielenkiintoista seurata, mitkä ovat ne vanhat suosikit, jotka kestävät — esimerkiksi El Grande nappasi vain kuusi ääntä tänä vuonna.

Vanhat suosikit kyllä sinänsä kestävät – ainakin laadullisessa vertailussa – mutta uusien pelien vyöryssä monet eivät välttämättä valitettavasti enää kerää tarpeeksi pelikertoja. Omaa listaa tehdessäni tuli ainakin monasti mieleen, että jokin tietty peli kuuluisi ehdottomasti listalleni, mutta en ollutkaan pelannut sitä vuoteen.

Jännää on myös seurata kolmen hitaasti kypsyvän suosikin tulevaisuutta tällä listalla:
Through the Ages
Twilight Struggle
Le Havre

Kaikilla noilla on selvä pidempi noususuhdanne menossa ja tuntuvat keräävän aika paljon vannoutuneita faneja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *