Kategoriat
Säännöt

Guillotinen säännöt

Päitä tulee putoilemaan, ja paljon, ja sinä haluat päästä kehuskelemaan niillä giljotiinin käyttäjien pukuhuoneessa. Teet suuren vaikutuksen, jos mestaat Marie Antoinette’n tai kuningas Ludvig XVI’n, mutta ketä kiinnostaa, jos katkot palatsinvartijan pään? Varmista siis, että keräät arvovaltaisimmat päät, ja olet päätä pidempi muita!

Guillotinen säännöt. Guillotine on Wizards of the Coastin julkaisema peli 2–5 pelaajalle.

Osat

Ylimyskorttipakka, 50 korttia (korttien takapuolella kaksi Giljotiini-logoa) ja toimintokorttipakka, 60 korttia (korttien takapuolella yksi Giljotiini-logo).

Tausta

Päitä tulee putoilemaan, ja paljon, ja sinä haluat päästä kehuskelemaan niillä giljotiinin käyttäjien pukuhuoneessa. Teet suuren vaikutuksen, jos mestaat Marie Antoinette’n tai kuningas Ludvig XVI’n, mutta ketä kiinnostaa, jos katkot palatsinvartijan pään? Varmista siis, että keräät arvovaltaisimmat päät, ja olet päätä pidempi muita!

Tavoite

Kerätä suurimmat pisteet mestaamalla tärkeitä ylimyksiä.

Yleiskatsaus

Peli koostuu kolmesta “päivästä”. Jokaisena päivänä 12 ylimystä asetetaan jonoon odottamaan mestausvuoroaan. Omalla vuorollaan pelaajat pelaavat kädestään toimintokortteja (mahdollisesti muuttaen jonon järjestystä) ja ottavat jonon ensimmäisen ylimyksen itselleen. Kolmen pelatun päivän jälkeen eniten pisteitä kerännyt voittaa.

Alkuvalmistelut

Sekoita molemmat pakat erikseen ja jaa jokaiselle pelaajalle 5 toimintokorttia. Aseta nostopakat pöydälle ja jätä molempien viereen tilaa poistopakoille.

Pelaaminen

Ensimmäisen päivän aluksi ylimyskorttien nostopakasta käännetään 12 ylimystä jonoksi pöydälle kuvapuoli ylöspäin. Giljotiini, jossa ylimykset mestataan (kortti otetaan), on jonon oikeanpuoleisessa päässä. Valitkaa aloittaja sattumanvaraisesti. Pelaajan vuoro etenee seuraavasti:

Pelaa toimintokortti (vapaaehtoista). Toimintokorttien avulla voit siirtää ylimyksiä eteen- tai taaksepäin jonossa, ottaa lisää kortteja, lisätä tai poistaa ylimyksiä, ansaita lisäpisteitä jne.

Ota jonon ensimmäinen ylimyskortti (pakollista). Ylimyskorttien pistearvo riippuu kunkin kuuluisuudesta. Kun otat ylimyskortin, aseta se kuvapuoli ylöspäin eteesi pöydälle. Kaikki kerätyt ylimyskortit pidetään aina kuvapuoli ylöspäin.

Ota nostopakasta uusi toimintokortti (riippumatta siitä, pelasitko sellaista vai et).

Pelin jatko

Vuoro siirtyy sen jälkeen seuraavalle pelaajalle myötäpäivään. Hän pelaa toimintokortin jos haluaa, ottaa sitten jonon ensimmäisen ylimyskortin ja nostaa toimintokortin.

Peli jatkuu näin kunnes jonossa ei ole ylimyskortteja jäljellä jonkun pelaajan vuoron alkaessa. Kyseinen päivä on silloin päättynyt ja uusi päivä alkaa. Uudet 12 ylimyskorttia käännetään nostopakasta.

Kaikki pelaajat pitävät kädessään olevat toimintokortit ja ottamansa ylimyskortit. Uuden päivän aloittaa se pelaaja, joka on edellisen päivän aloittaneen pelaajan vasemmalla puolella.

Pelaajat saavat katsoa, mitä ylimyskortteja toiset ovat keränneet ja laskea kullekin kertyneet pisteet. Kun kolmas päivä on ohi, pelaajat laskevat yhteen ylimyskorttiensa pisteet ja mahdollisten toimintokorttien tuomat tai viemät lisäpisteet. Eniten pisteitä kerännyt voittaa!

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *