Kategoriat
Videot ja podcastit

Lautapelituubi: Pitääkö lapsille hävitä tahallaan?

Olennaisia lastenkasvatuskysymyksiä tällä kertaa: pitääkö lapsille hävitä tahallaan? Vai eikö niin saa ikinä koskaan tehdä? Ja mitä niiden lasten kanssa sitten kannattaa pelata? Näihin kysymyksiin vastaa tämän viikon Lautapelituubi.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

2 vastausta aiheeseen “Lautapelituubi: Pitääkö lapsille hävitä tahallaan?”

Hyvää asiaa, just näin!

Itse pelannut paljon myös vieraiden lasten kanssa, kaiken ikäisten. Pienempien lasten kanssa tosiaan voi pelata aika lepsusti ja nuo yhteistyöpelit ovat erittäin hyviä. Soisi lisää niitä markkinoille suomeksi ja nimenomaan lapsille.

Hieman isompien lasten kanssa, esim oma 10-vuotias joka on jo aika mestari, on hyvä kikka pelata tosissaan mutta kokeillen erilaisia polkuja ja uusia tapoja pelissä. Koittaa vaikka rikkoa mekaniikkaa, tai pisteyttää jotain ihan muuta kuin sitä ilmeistä. Esim. Rokokossa koitin koristella koko talon, tyttäreni voitti puvuillaan selkeästi. Kummallakin oli hauskaa eikä mitään tasoitusta tarvittu.

Mutta varsinkin vieraiden lasten kanssa pelatessa kyse on tilannetajusta ja lasten tunteiden lukemisesta. Peilaa sitä omaa pelityyliään vastapelaajaan. Toimii myös aikuisten kesken, ei tämä niin vakavaa ole.

Love Letteristä oleva Letter to Santa on aivan mahtava teema lapsille, meillä 5-vuotias osasi pelata siinä missä alakoululaisetkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *