Kategoriat
Videot ja podcastit

XCOM: The Board Game -videoesittely

Tuomon testissä XCOM: The Board Game, erikoinen tietokonesovellusta hyödyntävä nopealiikkeinen yhteistyöpeli, jossa kello tikittää, UFOt uhkaavat ihmiskunnan turvallisuutta ja pelaajat pyörittävät resursseja pelastaakseen maailman. Mutta kuinka toimii peli, jossa avustava tietokoneohjelma on pakollinen varuste?

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Tuomo Pekkanen

Lautapelit.fi Tampereen myymälän myymäläpäällikkö, ollut tätä ennen fysiikan ja tietotekniikan opettaja sekä ICT-kehittäjä (opetuspuoli). Kaikenlaisten lautapelien ja hyvien tv-sarjojen ystävä.

3 vastausta aiheeseen “XCOM: The Board Game -videoesittely”

Juu kyllä näyttäisi siltä, että jos haluaa Xcom tyylistä strategista taistelua maan pinnalla figuureilla valintana on Galaxy defenders. :)

XCOM: THE BOARD GAME on varsin onnistunut kokonaisuus. Pelin suurimpana ansiona pidän sitä, että tiukat aikarajat poistavat yhteistyöpeleihin liittyvän hallitsevan pelaajan syndroomaan (tai sen potentiaalin) kokonaan. Erillinen, tyylikkääksi tehty munakello toimii loistavasti. Olen Tuomon kanssa eri mieltä siitä, että tiedemiehen rooli olisi jotenkin kevyempi tai helpompi. Tiedemiesroolin yksi tärkeä homma nimittäin on pakan pyörittäminen ja se vaatii jatkuvaa tilanteen tarkkailua, jotta pystyy pelaamaan tiedekortteja järkevästi. Toki, ko. roolia voi hoitaa vasurillakin, mutta siinä on enemmän syvyyttä, kuin mitä äkkiseltään näyttää. Mielestäni vastaava pätee muihinkin rooleihin. XCOM-lautapeli on hieno tuttavuus ja pelaan sitä oikein mielelläni aina kun siihen vaan tarjoutuu tilaisuus (lue: neljä innokasta pelaajaa).

Kiinnostaisi tosi paljon nähdä tästä pelistä suomenkielinen sessiovideo. Englanniksi on kyllä tarjolla vaikka kuinka, mutta niissä on usein niin epäselvästi puhuvia pelaajia kovin innoissaan, että liian usein pitää kelailla edestakaisin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *