Kategoriat
Uutiset

Junacon VI: Menolipun ja Agricolan SM-kisat

Turussa järjestetään Junacon VI -pelitapahtuma 6.-8.3.2015. Tapahtuman ohjelmassa on vapaan pelaamisen lisäksi Menolipun ja Agricolan SM-kisat.

Turussa järjestetään jo kuudetta kertaa rautatieaiheisiin lautapeleihin keskittyvä Junacon -pelitapahtuma. Tapahtumapaikkana on Turun Kisa-Veikkojen urheilutalo Rientola. Tapahtuma järjestetään 6.–8.3.2015. Ovet avataan perjantaina klo 18 ja tapahtuma päättyy sunnuntaina klo 18.

Sisäänpääsy maksaa 10 € koko viikonlopulta, Suomen lautapeliseuran jäseniltä 5 €.

Tapahtumassa järjestetään Menolipun ja Agricolan SM-kisat ja lisäksi ohjelmassa on vapaata pelaamista.

Lisätietoja Lautapeliseuran foorumilta.

Menolipun SM-kilpailut

Junacon VI -pelitapahtumassa järjestetään perinteisesti Menolipun SM-kilpailut. Kilpailu on jaettu perjantaille ja lauantaille. Perjantaina pelataan kolmen kierroksen alkuerät, joista neljä tai kahdeksan parasta jatkaa pelaamista lauantaina. Osallistujen määrästä riippuen lauantaina pelataan semifinaalit ja finaali tai pelkästään finaali. Pelit pyritään pelaamaan neljän hengen peleinä Lautapelit.fi:n julkaisemilla säännöillä, ilman mitään lisäosia tai laajennuksia. Alkuerät ja semifinaalit pelataan peruspelillä, finaali jollakin myöhemmin ilmoitettavalla kartalla.

Tällä hetkellä turnaukseen mahtuu maksimissaan 16 henkilöä ja jos ennakkolista tulee täyteen, otamme jonotuslistalle. Ilmoittautuminen sähköpostitse: kilpailut@lautapeliseura.fi. Sähköpostiin puhelinnumero mukaan.

Perjantaina pelaajien on oltava paikalla klo 19 mennessä, ensimmäinen karsintakierros alkaa klo 19 ja viimeinen kierros pelataan 21.30–22.30. Lauantaina pitää olla paikalla viimeistään 10.30 ja pelit päättyvät viimeistään 12.45.

Turnauksessa on palkintoja, laji ja laatu ilmoitetaan myöhemmin. Kilpailu on osa lautapelaamisen SM-liigaa.

Lisätietoja Lautapeliseuran foorumilta.

Agricolan SM-kilpailut

Agricolan SM-kilpailu pelataan neljän hengen peleinä, kolmessa kierroksessa, mukaellen vuoden 2013 MM-sääntöjä. 1. kierros on bidausta, 2. on draftausta itselle ja 3. kierroksella draftataan myös kaverille.

Ensimmäisellä kierroksella kukin osallistuja kirjoittaa “huutonsa” voittopisteinä paperille. Nämä voittopisteet vähennetään – voittipa huutonsa tai ei – pelaajan loppupisteistä sillä kierroksella. Eniten tarjonnut päättää pelataanko peli E-, -I vai K-pakalla. Jos kaksi tai useampia pelaajia tarjoaa saman korkeimman tarjouksen ratkaisee etukäteen arvottu istumajärjestys.

Toisella kierroksella käydään uudestaan huutokauppa, mutta voittajan valitsemat molemmat pakat sekoitetaan yhdeksi nostopakaksi. Nostopakasta käännetään näkyviin neljä korttia, joista voittaja nostaa yhden ja täydentää uuden pakasta tilalle. Tätä nostamista jatketaan yksitellen vuorojärjestyksessä voittajasta eteenpäin kunnes kaikilla on kädessään kymmenen korttia.

Kolmannella kierroksella käydään jälleen huutokauppa, jonka voittaja päättää millä pakoilla pelataan. Nyt pakat sekoitetaan ominaan ja kullekin jaetaan kahdeksan kummastakin. Näistä kahdeksasta kukin valitsee kaksi, yhden itselleen ja yhden oikealle naapurilleen. Sen jälkeen loput kuusi korttia kummastakin pakasta keirtävät oikealle. Tämä toistetaan kerran, jolloin kullakin pitäisi olla edessään neljä korttia kummastakin pakasta, kaksi itse valittua ja kaksi kaverin valitsemaa. Nyt vaihdetaan suuntaa, valitaan itselle yksi ja vasemmalle pelaajalle yksi ja pakat kiertävät vasemmalle. Toiston jälkeen kullakin pitäisi olla kahdeksan korttia kummastakin pakasta, neljä itse valittua ja neljä kavereiden valitsemaa.

Vuoden 2014 tietojen mukaan suunnitelmiin kuuluu Agricolan MM-kilpailu. Jos suunnitelmat toteutuvat, SM-kisojen voittaja saa oikeuden edustaa Suomea MM-kilpailuissa. Kilpailut ovat luultavasti Wienin pelimessuilla marraskuussa.

Turnaukseen otetaan 12 pelaajaa. Ennakkoilmoittautuminen alkaa nyt osoitteeseen kilpailut@lautapeliseura.fi.

Turnaus alkaa lauantaina klo 13 ja päättyy klo 20.

Kilpailussa jaetaan palkintoja, joiden määrä ja laatu ilmoitetaan myöhemmin. Kilpailu on osa lautapelaamisen SM-liigaa.

Lisätietoja Lautapeliseuran foorumilta.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *