Kategoriat
Peliarvostelut

Autot Rallipeli

Ikä: 5+. Autot-elokuvasta tutut hahmot ajavat rallia pitkin ovaalirataa. Voittaako Martti, Salama, Salli vai Doc? Helppo noppapeli on hauskaa viihdettä.

Autot Rallipeli on kilpa-ajopeli, jossa Salama, Salli, Martti ja Doc kisaavat voitosta Autot-elokuvasta tutulla Piston Cup -radalla. Peli on saanut tunnustusta, sillä se pääsi Vuoden peli -kisassa 2009 finaaliin.

Pelin idea

Autot Rallipelin kansiKukin pelaaja saa valitsemaansa hahmoa muistuttavan pikkuaton pelinappulakseen. Lisäksi kukin pelaaja saa kaksi jäljellä olevien varikkokäyntien määrää osoittavaa pahvipyörylää. Ovaalinmuotoista pelilautaa kierretään erikoisnopan määräämässä tahdissa. Kerrallaan voi edetä 1-4 ruutua, ohittaa edellään menevän kilpakumppanin tai, mikä pahinta, rengas voi puhjeta. Renkaan puhjetessa joutuu jättämään seuraavan pelivuoronsa väliin. Radalla on kaksi öljyläikkää, jotka joko hidastavat (kolme ruutua taaksepäin) tai nopeuttavat (kolme ruutua eteenpäin) pelin kulkua.

Varikkokäynnit

Kisan aikana on käytävä kaksi kertaa varikolla. Jollei vaadittuja varikkokäyntejä ole tehty, kun auto ylittää maaliviivan, joutuu ajamaan vielä uuden kierroksen. Varikkokäynneillä voi vaikuttaa toisten kilpailijoiden peliin, sillä jokainen joutuu käymään kisan aikana kahdesti varikolla. Samalla varikolla ei kuitenkaan voi olla yhtä aikaa kuin yksi auto. Usein tämä johtaa muutenkin epäonnisimman kilpailijan rökäletappioon, kun kohdalle tultaessa varikolle ei pääsekään, ja joutuu ajamaan vielä toisenkin kierroksen. Vaikutus korostuu moninpelissä entisestään.

Uutta suunnittelua

Peli erottuu perinteisistä noppapeleistä juuri hieman kekseliäämmän lautasuunnittelun vuoksi. Tavanomainen “odota heittovuoro”-toiminto on siirretty laudalta noppaan. Sopivalla nopanheitolla voi myös ohittaa edellä kulkevan auton, mikä testipeleissä johti useammankin kerran ohitukseen juuri maaliviivalla. Mukana on siis hieman totuttua enemmän yllätyksellisyyttä, ja pieneen kiusantekoonkin tarjoutuu usein mahdollisuus. Nämä ominaisuudet ja Autot-hahmojen näköiset pelinappulat vaikuttivat varmasti pelin testiryhmässä (alle 6-vuotiaita) saamaan suureen suosioon.

Kirjaliton kustantamassa Kaahaten Kunniaan –satukirjassa tulee mukana 12 Autot-hahmoa, jotka ovat kooltaan ja muodoltaan yhteensopivia pelin kanssa. Jos siis omistaa sekä pelin että kirjan, voi pelata muillakin hahmoilla, esimerkiksi Jasu Juntilla.

Autot Rallipelin autot ajamassa.
Autot kilpasilla. Kuva: Jarno Tuimala

Faktat Autot Rallipelistä

Julkaisija: Egmont Kustannus Oy Ab / Kirjalito (2009)

Mutkikkuus: Säännöt ovat hyvin yksinkertaiset, ja peliä osaavat varmasti pelata suositusikää (5 vuotta) nuoremmatkin.

Onnen vaikutus: Pelin voitto ratkeaa yleensä yksinomaan noppatuurilla.

Vuorovaikutus: Kanssakilpailijoiden peliä voi vaikeuttaa ajoittamalla varikkokäyntinsä sopivasti.

Teema: Kuvitus on Autot-aiheista, ja sopii kilpa-autopeliin hyvin.

Uudelleenpelattavuus: Jos pitää noppapeleistä tai Autot-teemasta, tätä jaksaa (nähtävästi) pelata pitempäänkin.

Kieliriippuvuus: Kieliriippumaton

Pelaajamäärä: 2-4

Pituus: 10-20 minuuttia

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *