Kategoriat
Peliarvostelut
Suosikki – yli 5 vuotta suosiossaSUOSIKKI

StreetSoccer

StreetSoccer ei ole jalkapallosimulaatio, vaan leppoisaa katujalkapalloa. Kummallakin pelaajalla on neljä kenttäpelaajaa ja maalivahti, eikä kenttäkään ole koolla pilattu. Aikaa on 25 vuoroa, eniten maaleja tehnyt voittaa!

StreetSoccer on Cwali-nimellä pelejä julkaisevan Corné van Moorselin rakas hengentuotos, jota mies on omien sanojensa mukaan kehitellyt jo parikymmentä vuotta. Vuonna 2002 peli vihdoin julkaistiin ja on syytä uskoa, että pahimmat puutteet on pelistä ehditty hioa pois.

Pelin idea

StreetSoccerin kansiMonille vakavien lautapelien ystäville StreetSoccer voi olla järkytys. Pelissä on yksi pikku vika: se nimittäin perustuu oikeastaan täysin nopanheittoon. Noppaa heittämällä miehet juoksevat ja potkivat palloa, eikä pelimekaniikka ole monimutkaisuudella pilattu.

Silkka tuuripeli StreetSoccer ei kuitenkaan ole, vaan muistuttaa jonkin verran backgammonia. Taidokkaampi pelaaja osaa asetella miehensä kentällä siten, että useampi nopanheiton tulos on eduksi. Ero taitavan ja kokemattoman pelaajan välillä ei ole niin suuri, etteikö sitä sopiva hyvän ja huonon noppatuurin yhdistelmä kuroisi kiinni, mutta vaikea aloittelijan on taitavaa pelaajaa voittaa.

StreetSoccer on joka tapauksessa kevyt peli. Se on nopea ja hauska peli, joka ei suurta päänvaivaa vaadi. Pelin säännöt ovat pääasiassa varsin intuitiiviset ja helpot oppia ja opettaa. Pallottelemaan pääsee hetkessä ja pelikin on ohi 20-30 minuutissa. Syöttöpeli toimii komeasti ja pelissä on ihan oikean jalkapallon tuntua.

Golemit pelaavat jalkapalloa

Keltainen joukkue hyökkää tarmolla. Kuva: John Carlton
Keltainen joukkue hyökkää tarmolla. Kuva: John Carlton

Pelin ulkoasu on asiallisen tyylikäs. Pelinappulat ovat miellyttävän isoja. Toteutan kuitenkin omaa StreetSoccer-addiktiotani pääasiassa Little Golem -pelipalvelimen verkkoversion parissa. StreetSoccer on sopivan lyhyt postipeliksi ja turnaukset tuovat lisämakua pelaamiseen. Turnauksista mielenkiintoisin on tietysti mestaruusturnaus. Sen on kolmella ensimmäisellä kerralla voittanut itse Corné van Moorsel, mikä kertoo jotain kokemuksen tuomasta edusta.

Nettipeli on joka tapauksessa näppärä tapa kokeilla, onko StreetSoccer mieleinen, jos vain kärsivällisyys riittää jopa muutaman viikon kestäviin peleihin. Ripeämmällä tahdilla voi pelata BrettSpielWeltissä.

Hyvistä jalkapallopeleistä ei ole varsinaista ylitarjontaa, joten sikälikin StreetSoccer on peli paikallaan. Urheilusta vähät välittävienkin kannattaa kokeillla, jos haluaa jotain hauskaa, nopeaa ja sopivan tuuripitoista.

Suunnittelija:

Julkaisija: Cwali

Ilmestymisvuosi: 2002

Pelaajamäärä: 2

Pituus: 30 min

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *