Formula Dé

Autourheiluaiheisia lautapelejä on monta, mutta Formula 1 -fanille ainoa oikea on Formula Dé. Näppärään ja helppoon nopanheittomekaniikkaan perustuva peli on mekaanisesti yksinkertainen, mutta tavoittaa formulakisojen tunnelman hyvin.

Pelin idea

Formula Dén kansiAjaminen perustuu erilaisiin noppiin. Mitä isompi vaihde, sitä suurempaa noppaa käytetään. Kuutosvaihteella pelaajat kaasuttelevat menemään 30-sivuisella nopalla. Aivan vapaasti ei sentään sovi revitellä. Nopeutta säädellään mutkissa, joissa pitää viettää tietty määrä kierroksia. Jos ajaa mutkan läpi pysähtymättä, kisa loppuu siihen.

Peliin saa halutessaan lisää vaikeustasoa huomioimalla renkaiden ja moottorin kunnon, polttoaineen kulutuksen ja muita yksityiskohtia. Toisaalta peli toimii mainiosti myös kevyempänä ajanvietteenä isommallekin porukalle, silä peliin mahtuu 10 pelaajaa ja aivan pienillä porukoilla sitä ei edes kannata pelata.

Lisäosat

Peliin on saatavilla useita kymmeniä lisäosia, jotka kukin sisältävät pari formularataa. Peruspaketissa on Zandvoort ja Monaco, lisäosista löytyy paljon tuttuja ratoja. Isokokoiset ratalaudat ovat tyylikkäitä ja radanvierukset ovat täynnä hauskoja pikku yksityiskohtia.

Formula Dé on yksinkertainen peli, joka pitkästyttää kiinnostavaa pelimekaniikkaa kaipaavan hengiltä. Tunnelmallista formulakisailua hakeva sen sijaan nauttii suuresti. Lisäosia hankkimalla voi pelata vaikka koko formulakauden osakilpailuineen.

Uusi versio

Vanha Formula Dé voi olla jo hieman vaikea löytää. Vuonna 2008 pelistä ilmestyi uusi Formula D -laitos, joka uudisti peliä ja lisäsi muun muassa katurata-autot. Formula D on luonnollisesti yhteensopiva vanhojen Formula Dé -ratojen kanssa.

Lisäksi pelistä on olemassa pienimuotoisempi Formula Dé Mini -versio.

Suunnittelija: ,
Julkaisija: Descartes, Asmodée
Ilmestymisvuosi: 1991
Pelaajamäärä: 2-10
Pituus: 120 min

Luokat: , , ,

Pelimekaniikat:

Aiheet: ,

Osta peli itsellesi

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Arvostele Formula Dé

Sinun täytyy rekisteröityä käyttäjäksi voidaksesi arvostella pelejä.

Ääniä:38
Aito keskiarvo:3.37
Tasoitettu keskiarvo:3.33
  • 0: 0
  • 1: 1
  • 2: 5
  • 3: 13
  • 4: 17
  • 5: 2

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Osta Löydä lautapelit -kirja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.