Cars 2 World GP

Autot-leffalisenssi ja kilpa-ajopeli — takuuvarma yhdistelmä. Cars 2 World GP ei ole edes ensimmäinen peli aiheesta, aikaisemmin on ilmestynyt ykkösosan lisenssiin perustuva Autot Rallipeli. Nyt kisaamassa ovat Autot 2 -elokuvasta tutut kilpa-autot, mukana tietysti Salama McQueen ja Francesco Bernoulli. Ratoja on kaksi, elokuvasta tutut Lontoo ja Porto Corsa.

Elokuvan ykköskohderyhmään kuuluva viisivuotias koepelaaja innostui pelistä kovasti, joten jossain kohtaa on ainakin onnistuttu.

Pelin idea

Cars 2 World GP:n kansiCars 2 World GP on yksinkertainen heitä-noppaa-ja-liiku-peli, jossa pelaajat ohjastavat kuutta autoa kisassa mestaruudesta. Autoja on aina pelissä kuusi, pelaajamäärästä riippuu ohjaavatko pelaajat yhtä vai kahta autoa. Osa autoista voi olla mukana, vaikka eivät kuulukaan kenellekään pelaajista.

Pelissä ei ole mitään konstikasta: heitä tavallista kuusisivuista noppaa, liikuta autoa nopanheiton verran. Kuhunkin ruutuun mahtuu vain yksi auto ja ruuhkatilanteessa joutuu jäämään edelliseen vapaaseen ruutuun. Kisa kestää yhden kierroksen. Matkalla on kaksi varikkoa, joista toisella on pysähdyttävä yhden vuoron ajaksi.

Kisan jälkeen autot saavat pisteitä sijoituksensa mukaan. Kahden kisan yhteispisteet ratkaisevat voittajan.

Helppoa rallia

Peli on erittäin helppo ja kohderyhmä pystyy pelaamaan sitä pienellä treenillä ilman aikuisten apua. Harva aikuinen tätä peliä jaksaakaan pelata. Pelissä ei ole oikeastaan minkäänlaista päätöksentekoa, ainoa valinnanpaikka on varikkopysähdyksissä. Pelin voittaa se, joka heittää parhaiten noppaa.

Jos pelkkä nopanheitto jaksaa viehättää, pelin puitteet ovat kunnossa. Autot ovat jalustalla seisovia pahvilätkiä, mutta testipelaaja hyväksyi tällaisen ratkaisun ja piti pelin ulkoasua kiehtovana. Autot-fanitus on käytännössä pakollinen vaatimus pelistä nauttimiselle, muuten tästä ei saa mitään irti.

Jos lähipiirissäsi on noin kuusivuotias Autot 2 -fani, iskemällä Cars 2 World GP:n pöytään saat varmasti ihailua ja arvostusta osaksesi.

Pelistä on olemassa myös matkaversio, joka eroaa isosta versiosta ainakin siinä, että pelaajia mahtuu mukaan vain neljä.Cars 2 World GP -esittelykuva.

Faktat Cars 2 World GP:stä

Julkaisija: Tactic (2011)

Mutkikkuus: Erittäin yksinkertainen peli, joskin varikkokäyntien tarkka kulku jää ohjeissa hivenen hämäräksi.

Onnen vaikutus: Peli on sataprosenttisen tuuripeli.

Vuorovaikutus: Radalla on ruuhkaa, muuten vuorovaikutusta on vähänlaisesti.

Teema: Autot 2 -fanille peli toimii takuuvarmasti.

Uudelleenpelattavuus: Jos nopparalli miellyttää, Autot-fani jaksaa pelata, muuten pelin anti on kertapelillä nähty.

Kieliriippuvuus: Peli on kielivapaa.

Pelaajamäärä: 2–6.

Pituus: 15–30 minuuttia.

Luokat: , , ,

Pelimekaniikat:

Aiheet: ,

Osta peli itsellesi

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Arvostele Cars 2 World GP

Sinun täytyy rekisteröityä käyttäjäksi voidaksesi arvostella pelejä.

Ääniä:2
Aito keskiarvo:2.50
Tasoitettu keskiarvo:3.24
  • 0: 0
  • 1: 0
  • 2: 1
  • 3: 1
  • 4: 0
  • 5: 0

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Osta Löydä lautapelit -kirja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.