Kategoriat
Peliarvostelut

Blockster

Blockster näyttää mielenkiintoiselta. Pienikokoinen näppäryyspeli koostuu pakasta kortteja, tiimalasista ja joukosta muovipalikoita. Peli mahtuu taskuun melko kätevästi.

Pelin idea

Blocksterin pakkausPelin idea on yksinkertainen, muovipalikat on pinottava torniksi korttien määrämällä tavalla. Kortti kertoo, millainen palikka torniin on lisättävä. Tehtävässä voi olla myös lisähaastetta, palikan voi joutua pudottamaan tai vaikka ujuttamaan tornin keskelle.

Kaiken aikaa painetta luo tiimalasi, jonka loputtua kierros päättyy ja siirtonsa kesken jättänyt kärsii. Muut saavat pisteitä luonnollisesti myös silloin, kun joku kaataa tornin.

Idea on hauska. Johan sen Monumentosta näki, palikoiden kasaaminen on kivaa! Valitettavasti Blockster ei ole ollenkaan yhtä hyvä peli.

Tärkein, eli palikat, ovat kätevän pienet ja kevyet, mutta sepä onkin osa ongelmaa. Näin heppoisista palikoista on vaikea kasata tornia. Tietysti pelissä pitää olla haastetta olla, mutta näillä palikoilla peli on vähän liiankin hankalaa.

Suunnittelun heikkouksia

Pelimekaniikan osalta pahin ongelma on tiimalasi. Se on armottoman lyhyt. Koska tiimalasi toimii kuten toimii, se aiheuttaa myös vakavia ongelmia ajanpeluun suhteen. Paras taktiikka on odottaa omalla vuorolla niin pitkään kuin mahdollista, jolloin seuraavalle pelaajalle jää noin kaksi sekuntia vuoronsa pelaamiseen.

Reiluun peliin tällainen viivyttely ei tietenkään sovi, mutta jo sen mahdollisuus voi riittää pelin pilaamiseen. Missä menee ajanpelaamisen, tahattoman hidastelun ja huolellisen palikanasettelun raja? Siinäpä riita, jota en itse haluaisi selvitellä kun on tarkoitus pitää hauskaa pelin parissa.Blocksterin osat

Yhteenveto

Blockster tuntuu puolihuolimattomalta julkaisulta, jota ei ole mietitty ihan loppuun asti. Herää kysymys, paljonko peliä on itse asiassa testattu. Varsinkin tiimalasisääntö tuntuu lähes rikkinäiseltä. Blocks of fun -mainoslause tuo kyllä jatkossakin mieleeni Monumenton. Se on harmillista, sillä olisin halunnut pitää tästä pelistä.

Julkaisija: Tactic
Ilmestymisvuosi: 2005
Pelaajamäärä:
2+
Pituus: 15 min

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Yksi vastaus aiheeseen “Blockster”

Tämä peli on kyllä arvostelussa mainituist syistä pelikelvoton. Tuohan se näppäryyspeliin tietty lisähaastetta, että tornin voi henkäistä kumoon, mutta mutta…

Pelin paras puoli onkin se, että siinä tulee mukana (pieni) kangaspussi ja 30 sekunnin tiimalasi. Niistä sen 0,5-1 euroa voi maksaakin, mitä tästä on poistomyynneissä parhaimmillaan pyydetty.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *