Kategoriat
Peliarvostelut

Pidä Muumi katolla

Ikä: 5+. Onnistutteko pitämään Muumin katolla? Pidä Muumi katolla on huikean jännittävä torninrakennuspeli, jota voi pelata myös yksin.

Muumipeikko on kiivennyt muumitalon katolle. Kuka saa pidettyä hänet turvallisesti mahdollisimman korkealla? Laatikosta paljastuu kummallinen muovihärveli ja veikeä näppäryyspeli, jossa Muumipeikkoa nostetaan mahdollisimman korkealle.

Pelin idea

Pelialusta on sininen muovihärpätin, jossa on kaksi säätönuppia. Nuppeja kääntämällä pelialustasta nousee tappeja, jotka nostavat muumia ylöspäin — juuri sopivasti, että alle mahtuu sujauttamaan palikan. Sitten käännetään toista nuppia, jolloin tämä juuri lisätty palikka nousee ylös, niin että alle saa sujautettua uuden palikan.

Tätä jatketaan, kunnes torni ei enää pysy pystyssä ja Muumipeikko rysähtää maan tasalle. Kaikille muille paitsi Muumipeikon pudottajalle tulee piste ja peli voi alkaa alusta. Kun haluttu kierrosmäärä on pelattu tai sopiva pistemäärä saavutettu, peli päättyy.Pidä Muumi katolla -pelin esittelykuva

Näppärä näppäryystesti

Pidä Muumi katolla on hauska peli, varsinkin jos sitä ei ota liian vakavasti. Sitä voi pelata porukalla joko ilman noppaa tai nopan kanssa. Noppa määrää, mitä pitää tehdä: lisätä yksi tai kaksi palikkaa, valita toinen pelaaja lisäämään palikka tai poistaa palikka. Ilman noppaa kukin lisää vuorollaan yhden palikan.

Peliä voi vallan kätevästi pelata myös yksinpelinä, tavoitteena mahdollisimman korkea torni Muumipeikon alla. Jos onnistuu rakentamaan tornin kaikista palikoista — ei ihan helppo juttu, sen verran huteria kevyet muovipalikat ovat — voi alkaa purkamaan tornia yksi kerrallaan.

Pidä Muumi katolla on kenties vähän enemmän lelu kuin peli, mutta voi sitä pelatakin. Pelinä samassa torninrakennusgenressä on parempiakin esimerkkejä, vaikkapa Villa Paletti, mutta ei tämä muumipeli missään nimessä huti ole.

Faktat Pidä Muumi katolla -pelistä

Julkaisija: Peliko (2011)

Mutkikkuus: Erittäin yksinkertainen, sääntöjen hukkumisesta ei olisi hirveästi haittaa.

Onnen vaikutus: Jos noppaa ei ota mukaan, Pidä Muumi katolla on täysin taitopeli.

Vuorovaikutus: Ei ole ja peli toimiikin oikeastaan ihan yhtä hyvin yksin- tai moninpelinä.

Teema: Muumiteema toimii pelin kohdeyleisölle takuuvarmasti.

Uudelleenpelattavuus: Kyllä tätä sen verran pelaa, että rahalleen saa vastinetta.

Kieliriippuvuus: Kielivapaa.

Pelaajamäärä: 1–4, enemmänkin jos on pakko. Toimii hyvin yksinpelinä.

Pituus: 15–30 minuuttia, riippuen siitä miten pitkän pelin haluaa pelata.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *