Kategoriat
Peliarvostelut

Pylos

Pylos vaikuttaa ensinäkemältä oudolta. Pelaajat kasaavat palloja pyramidiksi ja se pelaaja, jonka pallo tulee huipulle, voittaa. Aivan näin yksinkertaista se ei tietenkään ole, sillä muutenhan pelin ratkaisisi aloittajan valinta.

Pelin idea

PylosPelaajat pinoavat palloja, mutta ideana on pinoamisen ohessa saada säästettyä omia palloja. Säästäminen on mahdollista, sillä uuden pallon pelaamisen sijasta vanhan pallon voi joskus nostaa ylemmälle tasolle. Myös rakentamalla omista palloista neliöitä tai suoria saa ottaa pallojaan pois.

Pylos on yksinkertainen ja nopeatempoinen abstrakti kaksinpeli, joka tarjoaa kevyttä ajattelua ja näyttää hyvältä sohvapöydällä.

Suunnittelija:
Julkaisija: Gigamic
Ilmestymisvuosi: 1994
Pelaajamäärä: 2
Pituus: 10 min

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Yksi vastaus aiheeseen “Pylos”

Tässä pelissä on jokin jinx (mikä toi olisi suomeksi?), jonka takia pääni ei loksahda oikeaan asentoon tai jotain. Olen pelannut peliä varmasti yli 50 kertaa ja voittanut ehkä 10. Jostain syystä tuo parempi puoliskoni voittaa pelin AINA vaikka tekisin mitä, tai en tekisi mitään.

Parhaita 5 minuutin kaksinpelejä eikä tosiaan liian ruma, joten on tossa pöydällä periaatteessa aina ja sopiva hetki pelailuun löytyy myös lähes päivittäin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *