Kategoriat
Peliarvostelut

Cults Across America

Cults Across America on yksinkertainen sotapeli, jossa pelaajien ohjaamat hullut kultit yrittivät valloittaa Yhdysvaltoja. Idea on hauska, jos H.P. Lovecraftin kirjat ja niiden maailma kiehtoo.

Valitettavasti pelin toteutus on vaisu. Pelilauta on ohut ja ruma, jotenkin amatöörimäisen näköinen. Laudalle on tosin mahdutettu kiitettävästi pelin aikana tarvittavaa informaatiota. Nappulat ovat tylsästi pahvilätkiä. Muoviset kultistit olisivat lisänneet pelin viihdearvoa merkittävästi.

Pelin idea

Cults Across American kansiCults Across America edustaa pelisuunnittelun amerikkalaista koulukuntaa pahimmillaan. Innostavan teeman takaa löytyy tylsä peli, jota on venytetty liian pitkäksi. Taustalla on yksinkertainen sotapeli, jossa taistelut ratkotaan noppia viskomalla. Päälle on lisätty lapiokaupalla hauskoja satunnaisvaikutuksia toimintakorttien avulla.

Pohjimmiltaan pelaaminen on siis tylsää joukkojen siirtelyä ja taistelemista. Pelissä riittää onneksi huumoria, korteista löytyy yhtä jos toista hauskaa sattumusta. Huumorin kestävyys on kyseenalaista, mutta pelaaminen on joka tapauksessa vähintään hetkittäin hauskaa.

Jos Cults Across America olisi lyhyt peli, se voisi olla ihan kelvollinen tapaus. Peli kestää kuitenkin tuntikausia.Jos ajatus kevyestä ja kaoottisesta tuntikausia kestävästä pelistä ei kuulosta Yog-Sothothiakin kauheammalta ja Cthulhu-mytologia viehättää, Cults Across America ei ole huonoin mahdollinen valinta. Muuten suosittelen jättämään pelin kaupan hyllylle.

Suunnittelija:
Julkaisija: Atlas Games
Ilmestymisvuosi: 1998
Pelaajamäärä: 2-6
Pituus: 180 min

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *