Kategoriat
Peliarvostelut

Pikkuapinat

Ikä: 2+. Taaperoiden liikuttamiseen suunnattu ensipeli Pikkuapinat pistää pienet lapset liikkeelle suorittamaan erilaisia liikunnallisia tehtäviä yksin ja yhdessä.

Pikkuapinat on ensipeli, joka kannustaa pieniä lapsia liikkumaan ja leikkimään. Pelissä ei ole voittajaa eikä häviäjää. Mietin voiko tätä ylipäänsä kutsua peliksi, mutta onhan tässä pelillisiä elementtejä: odotetaan omaa vuoroa, nostetaan omalla vuorolla kortti ja suoritetaan tehtävä.

Pikkuapinat-pelin kansi

Helppoja tehtäviä banaanin kanssa

Pehmobanaani kädessä
Banaani on mukavan tuntuinen ja sen voi ottaa myös kotileikkeihin mukaan. Kuva: Vilma Vihervaara

Yhden pelin aikana suoritetaan viisi tehtäväkorttia yksin ja yhdessä. Tehtävät ovat helppoja ja mukavia. Pikkuapinat sopii hyvin mukavaan yhdessä olemiseen, missä aikuinen antaa lapselle aikaa. 

Pikkuapinat on sopiva peli lapsen ihan ensimmäiseksi peliksi. Se sopii hyvin jo alle kaksivuotiaalle. Pelissä harjoitellaan motorisia taitoja hassutellen ja leikkien apinoita. Lapsi oppii myös vuorovaikutustaitoja, tunnetaitoja, kognitiivisia taitoja ja kielellisiä taitoja.

Korttien kuvitus on selkeää ja lapsi ymmärtää tehtävät jo ennen kuin vanhemmat ehtivät ne lukea. Testipelaajamme oli kuusivuotiaana vähän yli-ikäinen tähän peliin. Hän pyysi kuitenkin pelin loputtua lisää haastetehtäviä. Myös isä vaadittiin mukaan banaaninkopitteluleikkiin. Parhaiten peli toimii kun pelaajat ovat alle viisivuotiaita, vaikka selvästi myös isommat innostuvat temppuilemaan banaanin kanssa. 

Pikkuapinat sopisi myös loistavasti päiväkotiryhmille vaikkapa jumppahetkeen, itse olen varhaiskasvatuksen opettaja ja olen tehnyt paljon töitä pienten lasten kanssa. Pelin ohjekirjasta löytyy hyviä vinkkejä, miten peliä ja sen myötä oppimista voi laajentaa.

Puun mallinen pelilauta, jossa on viisi tehtävämerkkiä.
Puuhun kerätään tehtäviä, kunnes viisi on koossa. Sitten peli on valmis! Kuva: Vilma Vihervaara

Faktat Pikkuapinoista

JulkaisijatPeaceable Kingdom (2017), Leikkien.fi (2023)

Mutkikkuus: Peli on äärimmäisen helppo taaperoiden ensipeli.

Onnen vaikutus: Kukaan ei voita tai häviä, joten onnella ei ole merkitystä.

Vuorovaikutus: Tehtäviä tehdään yksin ja yhdessä.

Teema: Suloiset pikku apinat ihastuvat varmasti hernepussibanaaniin.

Uudelleenpelattavuus: Lapset tykkäävät harjoitella liikkeitä ja banaani sopii myös leikkeihin.

Saavutettavuus: Pienikin lapsi pystyy pelata tätä taaperoille suunnattua ensipeliä.

Pelaajamäärä: Aikuinen ja vähintään yksi lapsi.

Pituus: 10 min.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *