Roborally

Richard Garfield, Magic: The Gathering -korttipelillä maailmanmaineeseen noussut pelisuunnittelija, on tehnyt paljon muutakin kuin keräilykorttipelejä. Garfieldin lautapeleistä arvostetuin on ehdottomasti alunperin vuonna 1994 ilmestynyt RoboRally.

Pelin idea

Roborallyn kansiKuten nimi kertoo, peli on robottirallia. Robottien on käytävä tietyissä pisteissä laudalla ja reitin nopeimmin selvittänyt voittaa. Vaikeaksi tehtävän tekee robottien ohjaaminen, sillä robotit ohjelmoidaan viisi askelta kerrallaan antamalla komentoja kuten käänny vasempaan, suoraan, U-käännös ja niin edelleen.

Kun otetaan huomioon, että radat ovat täynnä kaikenlaisia harmeja, kuten liukuhihnoja, kuoppia ja ansoja, peli on yhtä törmäilyä. Ohjelmat eivät useinkaan vie robottia ihan sinne minne pitäisi. Kun robotit vahingoittuvat, pelaajat voivat käyttää vähemmän kortteja, mikä vaikeuttaa liikkumista.

Aivonvaivausta

RoboRally on toisaalta leppoisa ja hauska peli, toisaalta haastava. Robotin liikkeiden ohjelmointi ei ole aina helppoa, kun pitää huomioida paljon erilaisia tekijöitä. Toisaalta peli on täynnä kaaosta ja törmäilyä, eikä haittaa, jos robotit menevät vähän miten sattuu — RoboRally on parhaimmillaan sosiaalisessa mielessä pelattuna.

Pelin helmasynti on pituus. Radoista tekee helposti turhan pitkiä, jolloin pelin pelaamiseen menee tuntikausia. Mikäli ei erityisesti halua viettää tuntikausia pelin parissa, kannattaa panostaa lyhyisiin ratoihin.

Roborallyn lauta

Lisäosat

RoboRallyyn on ilmestynyt koko joukko lisäosia, mutta ne ovat aikaisempaan Wizards of the Coastin julkaisemaan painokseen. Uusi Avalon Hillin painos on kokonaan uusittu ja sisältää jotain yksityiskohtia lisäosista. Tähän painokseen ei ole tiettävästi tulossa lisäosia. Vanhan painoksen löytäminen lisäosineen voi kuitenkin olla hankalampi juttu.

Suunnittelija:
Julkaisija: Avalon Hill/Hasbro
Ilmestymisvuosi: 2005
Pelaajamäärä: 2-8
Pituus: 120 min

Osta peli itsellesi

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Arvostele Roborally

Sinun täytyy rekisteröityä käyttäjäksi voidaksesi arvostella pelejä.

Ääniä:101
Aito keskiarvo:3.46
Tasoitettu keskiarvo:3.46
  • 0: 0
  • 1: 1
  • 2: 11
  • 3: 33
  • 4: 53
  • 5: 3

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Osta Löydä lautapelit -kirja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.