Kategoriat
Peliarvostelut

Runebound

Talisman on roolipelihenkisten lautapelien klassikko vuosikymmenten takaa. Peli nauttii edelleen suurta arvostusta, mutta nykyään lähinnä nostalgiasyistä. Uusia kilpailijoita on markkinoilla, näkyvimpänä kenties World of Warcraft. Fantasy Flight Gamesin toinen ehdokas Talismanin perijäksi on Runebound.

Pelin idea

Runeboundin kansiPelaajat vaeltavat hahmoillaan pitkin pelilautaa, etsien kaupunkeja ja seikkailuja. Pelaajat kohtaavat hirviöitä, kehittyvät, hankkivat liittolaisia, parempia välineitä, uusia taitoja. Matkan varrella kohdattujen haasteiden vaikeustaso nousee. Lopussa odottava High Lord Margath on erittäin kova vastus, eikä pelaajilla ole mahdollisuuksia ilman kunnollisia varusteita.

Runebound on jännittävä seikkailu, jossa on omat ongelmansa. Pelaajat seikkailevat yksin, eivätkä ole tekemisissä keskenään. Toisia pelaajia vastaan ei voi taistella. Se on toisaalta hyväkin asia, ainakin joidenkin mielestä. Pitkällinen odottelu toisten pelaajien vuoroilla sen sijaan ei ole. Taistelut ovat jännittäviä sille pelaajalle, joka niitä käy, mutta muut odottelevat tylsistyneinä.

Runebound on elämyspeli, jossa pelaajat saavat kasvattaa heikosta hahmostaan todellisen sankarin ja kohdata äärimmäisen pahuuden yrittäessään vapauttaa maan. Mekaniikasta viis, vaikka pelissä onkin mekaanisiakin oivalluksia. Runebound on temaattisesti onnistunut ja ulkonäöltään näyttävä seikkailu sellaista kaipaavalle.

Lisäosat

Peruspelillä — josta on kaksi laitosta — pärjää pitkään, mutta laajentamisen mahdollisuuksia on. Peliin on neljä suurta lisäosaa. Island of Dread, Midnight, Sands of Al-Kalim ja Frozen Wastes ovat isoja, uusia alueita sisältäviä lisäosia, jotka tuovat peliin paljon uusia ominaisuuksia. Island of Dread tuo mukaan meriseikkailuja, Midnight-roolipelistä maailmaa lainaava Midnight kauhua ja pelaajien välistä vuorovaikutusta ja Sands of Al-Kalim arabialaishenkistä tarinankerrontaa. Vielä tuloillaan olevan Frozen Wastesin teemana ovat ankarat sääolosuhteet.

Pienet ja halvat korttilaajennokset lisäävät peliin uusia kortteja. Osa tuo uusia esineitä ja liittolaisia, osa uusia haasteita, osa seikkailuja ja osa uusia hahmoja pelattavaksi. Edulliset pikkulaajennukset ovat näppärä tapa laajentaa peliä haluamaansa suuntaan ja lisätä uusia mahdollisuuksia.

Suunnittelija: ,
Julkaisija: Fantasy Flight Games
Ilmestymisvuosi: 2005
Pelaajamäärä: 2-6
Pituus: 240 min

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Yksi vastaus aiheeseen “Runebound”

Mainio strateginen hahmonkehityspeli. Tosin hahmoille hankittavat tavarat kärsivät epätasapainosta, mikä on pelin suurin ongelma. Monsterien lahtaaminen voi pitemmän päälle käydä tylsäksi, kun odottelee kaverin taistelun loppumista. Kymmeniä pelikertoja takana.

Jos kaipaa taistelua pelaajien kesken, niin peliin kyllä löytyy lisäosa, jolla tämä onnistuu (alle 10 eur.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *