Kategoriat
Peliarvostelut

Rock Science

Suomen väitetään olevan raskaan rockin luvattu maa ja meillä on myös pitkät triviapeliperinteet. Siksi onkin yllättävää, että näitä kahta tärkeää ominaisuutta ei ole tietääkseni yhdistetty samaan pakettiin ennen Rock Sciencen rantautumista Suomeen.

Nyt markkinoilla on kuitenkin mielenkiintoinen triviapeli kaikille raskaamman rockin ystäville paketissa, joka varmasti myös ulkonäkönsä puolesta vetoaa musiikkityylin harrastajiin.

Pelin idea

Rock Sciencen kansiRock Science on varsin perinteinen triviapeli muutamalla lisämausteella höystettynä. Pelaajat keräävät pisteitä vastaamalla rock-aiheisiin kysymyksiin erilaisissa kysymyskategorioissa, joita ovat kappale, albumi, rock the song, rokkari, 50/50 ja sex, drugs and rock’n roll.

Näistä rock the song merkitsee kysymyskortissa annetun kappaleen esittämistä muille pelaajille, 50/50 tarjoaa kaksi vastausvaihtoehtoa ja sex, drugs and rock’n roll pitää sisällään kysymyksiä soittimista, festivaaleista ja rockiin liittyvistä tarinoista ja myyteistä – muut kategoriat sisältävät nimensä mukaisia kysymyksiä.

Omalla vuorollaan pelaaja kuulee ensin mihin rock-yhtyeeseen kysymys liittyy. Tämän jälkeen hän valitsee kysymysten vaikeustason kolmesta vaihtoehdosta ja määrää täten kuinka monta pistettä hän voi oikeasta vastauksesta saada (helpoin taso tuottaa pisteen ja vaikein kolme). Kun vaikeustaso on valittu, pääsevät muut pelaajat osallistumaan peliin lyömällä vetoa siitä tietääkö vuorossa oleva pelaaja oikean vastauksen vai ei.

Muille pelaajille oikein arvaaminen tuo yhden pisteen ja siten vuorossa oleva pelaaja voi saada 1–3 pistettä ja muut pelaajat 1 pisteen vuoron aikana (vastaamalla 50/50 -kysymykseen väärin kahdella vaikeammalla vaikeustasolla pelaaja voi saada myös negatiivisia pisteitä). Vetojen jälkeen vuorossa olevalle pelaajalle luetaan kysymys ja hän vastaa siihen tai esittää kappaleen, jos kyseessä on rock the song -kysymys.

Peli päättyy, kun joku pelaajista on kiertänyt pelin mukana tulevan pelilaudan pisteradan ympäri ja eniten pisteitä kerännyt pelaaja on kaikkein kovin rock-tietäjä.

Peli jokaiseen raskaan rockin harrastajan hyllyyn?

Kuten johdannossa mainitsinkin, Rock Science näyttää paketilta, joka vetoaa raskaan rockin harrastajiin. Itse pelissäkään ei ole mitään vikaa vaan peli tarjoaa hauskoja hetkiä myös pelaajille, jotka eivät ole aihepiiriin syvällisesti perehtyneet. Monipuoliset kysymyskategoriat tuovat mukavasti vaihtelua peliin ja tekevät Rock Sciencestä raikkaamman triviapelin verrattuna perinteisiin tietopeleihin.

Rehellisyyden nimissä on kuitenkin todettava, että allekirjoittanut ei ole varsinaisesti raskaan rockin harrastaja ja omilla vajavaisilla tiedoilla aihealueesta pelin pelaaminen on toisinaan tuskaista. Onnistumisen elämykset ovat vastauksia miettiessä usein harvassa, kun kysymykset liittyvät yhtyeisiin, joiden musiikillista tuotantoa ei tunne ollenkaan puhumattakaan yhtyeen jäsenten tai managerin nimistä. Tuurillakin voi vastauksen toki saada oikein, mutta voittoon ei tuurilla tässä pelissä ole mahdollisuutta muutoin kuin seurassa, jossa kukaan ei tiedä aihealueesta mitään.

Rock Science on kuitenkin erinomainen lisä rock-harrastajan pelihyllyyn ja oman rocktietämyksen mittaaminen on taatusti viihdyttävää rock -henkisessä peliporukassa. Muillekin peliharrastajille peliä voi suositella vaikka vaan siitä syystä, että pelatessa saattaa päästä nauramaan kavereiden erinomaisille yrityksille esittää rockklassikoita livenä pelipöydän ääressä (samaa miettivät luonnollisesti myös kanssapelaajasi).

Faktat Rock Sciencesta

Suunnittelija:

Julkaisija: Rock Science AB (2012)

Mutkikkuus: Säännöt ovat yksinkertaiset ja pelaamaan päästään nopeasti.

Onnen vaikutus: Tieto voittaa, mutta tässä triviapelissä tuurillakin voi saada kysymyksen joskus oikein.

Vuorovaikutus: Suoraa vuorovaikutusta pelaajan tekemisiin ei ole, mutta muutoin peli on kyllä erittäin vuorovaikutteinen.

Teema: Teema toimii ja on varmasti alan harrastajille erinomainen syy hankkia peli.

Uudelleenpelattavuus: Kysymyksiä on riittävästi ja peliä voi pelata useita kertoja, ennen kuin kysymyksiin pitää saada päivitystä (jota väistämättä jossain vaiheessa tarvitaan).

Kieliriippuvuus: Suomenkielinen eli jos ensimmäinen kotimainen taipuu, taipuu myös pelin pelaaminen.

Pelaajamäärä: 2–6

Pituus: 60 min

Ikäsuositus: 16+

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *