Kategoriat
Peliarvostelut

Wobble

Wobble – golfia keikkuvalla pelilaudalla. Tämä Tacticin julkaisema peli on alkuperältään hollantilainen. Menestys vaatii tarkkaa tasapainottelua keikkuvalla pelilaudalla.

Pelin idea

Wobblen kansiWobblessa tarkoituksena on ohjata pingispallo pelilaudan oikean väriseen reikään lisäämällä tai poistamalla pienehköjä muovisia painoja laudan reunoilta. Ennen pelin aloittamista kukin pelaaja päättää, missä järjestyksessä pyrkii pelaamaan reiät. Ensimmäisenä pallon kuhunkin pelilaudan reikään oikeassa järjestyksessä pussittanut pelaaja voittaa.

Pelilaudan alapuoli on puolipallon muotoinen, mikä saa laudan keikkumaan ja kallistumaan painojen suuntaan. Ennen pelivuoroaan pelaaja heittää kuusisivuista noppaa, ja silmäluku osoittaa montako painoa laudan reunoille saa lisätä tai niiltä poistaa. Painoja saa käsitellä vain muovitikuilla, mikä hankaloittaa peliä huomattavasti.

Säännöt ovat siis hyvin yksinkertaiset, ja peliä pääseekin pelaamaan nopeasti, kunhan ensin lisää pelilautaan pari paketissa mukana tulevaa irtoreunaa.

Pelikokemus

Pelilauta on varsin laadukas. Se pysyy vaakasuorassa olevalla alustalla hyvin tasapainossa, eikä heti paketista otettuna kallistunut itsestään mihinkään suuntaan. Painot ja muovitikut ovat myös hyvää, rankkaakin pelaamista kestävää muovia. Pienenä haittana on, ettei pelilauta enää koottuna mahdu takaisin alkuperäiseen laatikkoonsa.

Peli etenee yllättävän jouhevasti. Etenkään tilannetta jossa kaksi pelaaja jäisi lisäämään ja poistamaan painoja laudan vastakkaisilta reunoilta, ei pääse syntymään. Tällaisten pattitilanteiden välttämisestä nimittäin pitää huolen käytettävissä olevien painojen määrän arpominen.

Pelaaminen sujuu yllättävän hyvin myös nuorilta lapsilta, etenkin jos antaa mahdollisuuden käsitellä painoja käsinkin. Lasten kanssa pelatessa tosin kannattaa pitää huolta, ettei kukaan tallo pingispalloa littaan. Sitä ei enää saa pullistettua alkuperäiseen muotoonsa, vaan edessä on pakollinen kauppareissu.

Faktat Wobblesta

Suunnittelija:

JulkaisijaTactic (2011)

Mutkikkuus: Säännöt ovat hyvin helpot, pelaaminen sen sijaan aina ei.

Onnen vaikutus: Arpaonni ratkaisee käytettävissä olevien painojen määrän kullakin pelivuorolla.

Vuorovaikutus: Vuorovaikutus on keskeisessä osassa, sillä usein eri pelaajien olisi tarpeen kallistaa lautaa eri suuntiin.

Teema: Pelin teema on abstrakti, ja lähinnä toiminnallinen.

Uudelleenpelattavuus: Peli ja sen tavoitteet toistuvat pelikerrasta toiseen samoina, mutta käytettävissä olevien painojen määrän satunnaisuus luo kerrasta toiseen hieman erilaisia pelitilanteita.

Kieliriippuvuus: Kieliriippumaton, säännöt useilla kielillä.

Pelaajamäärä: 1–4.

Pituus: 30 minuuttia.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *