Kategoriat
Peliarvostelut

Gulo Gulo

Ikä: 4+. Gulo Gulo on peli ahmojen pelastuspartiosta. Kaivele puisia munia kiposta aiheuttamatta hälytystä, niin pääset kulkemaan tiellä eteenpäin.

Pikkuahma Gulo on joutunut vaikeuksiin. Ryöstöretkellä Gulo on joutunut korppikotkan vangiksi ja muiden ahmojen (lat. gulo gulo) on käytävä pelastamassa Gulo-parka. Matkalla täytyy kuitenkin käydä vähän ryöstelemässä korppikotkanpesiä, ihan huvin vuoksi…

Gulo Gulon taustatarina on harvinaisen pöhkö, mutta peli on silti sieltä hauskemmasta päästä pienille lapsille sopivia lastenpelejä. Tätä peliä voi pelata jo kolme-neljävuotiaiden kanssa, eikä se silti ole aikuisille kärsimystä.

Pelin idea

Gulo GuloTarkoituksena on päästä etenemään laatoista muodostuvalla polulla sen loppuun asti. Eteneminen tapahtuu nostamalla kupista puisia munia. Jos ottaa punaisen munan, pääsee seuraavalle punaiselle laatalle, sinisellä siniselle ja niin edelleen. Jos edessä on avoimia laattoja, saa valita, mitä väriä yrittää, mutta jos avaa uuden laatan, on pakko nostaa tämän laatan väriä.

Munakupissa on pystyssä tikku, jonka päässä on paino. Jos tikku kaatuu niin, että paino koskettaa pöytää, tulee munahälytys. Korppikotka on huomannut varkaan ja pelaaja joutuu pakittamaan taaksepäin edelliselle yrityksen väriselle laatalle. Onneksi paluu takaisin sujuu nopeasti, sillä pelaaja pääsee seuraavalla siirrollaan vähintään siihen, missä epäonnistui.

Kun joku pelaajista pääsee polun päähän asti, alkaa loppu olla lähellä. Polun päässä on viiden laatan pino, johon pikku Gulo on jemmattu. Pinoa puretaan laatta kerrallaan ja kun Gulo tulee vastaan, pelaajan on vain noukittava violetti muna kupista. Voitto on sillä selvä!

Hauskaa kaivelua

Gulo Gulo vaatii hieman taktista näppäryyttä ja tarkat pikku sormet. Päätöksenteko on varsin kevyttä ja aikuinen voi kätevästi neuvoa, mitä väriä kiposta kannattaa yrittää. Munien nostaminen kiposta taas onnistuu lasten sormilla hyvin. 3,5-vuotias Nooa oli hommassa luonnonlahjakkuus, vaikka räiskikin menemään paljon isäänsä varomattomammin.

Pelin ulkoasu on hauska ja nappulat ovat laadukkaita. Ahmat ovat erikoisen värisiä muovinappuloita, laatat taas jykevää pahvia. Herkin osa on munahälytin, joka on varsin ohut tikku. Katkenneen tikun saa kuitenkin korvattua kätevästi bambuisella grillivartaalla.

Gulo Gulo on hauska lastenpeli, jota pienetkin voivat pelata vaivattomasti. Aikuisillekin peli on hauska, joskin pelkästään aikuisten kesken se ei tarjoa suuria elämyksiä. Pikkuisemmille pelaajille ahmapeli on kuitenkin varma valinta.

Faktat Gulo Gulosta

Suunnittelija: , ,

Julkaisija: Competo (2008), Zoch (2003)

Mutkikkuus: Erittäin yksinkertainen. Säännöt ovat helpot oppia.

Onnen vaikutus: Tuuria on mukana runsaasti, kuten lastenpelille sopii. Sorminäppäryyttäkin tarvitaan.

Vuorovaikutus: Pelissä ei ole suoraa vuorovaikutusta, vain kilpajuoksua maalia kohti. Turhautumista ja loukkaantuneita tunteita ei pitäisi tulla ainakaan liikaa.

Teema: Pelin teema on täysin höpö, mutta se ei onneksi haittaa.

Uudelleenpelattavuus: Lasten kanssa pelejä toistetaan runsaasti. Gulo Gulo kestää toistoa.

Kieliriippuvuus: Peli on kielivapaa.

Pelaajamäärä: 2-6. Peli toimii hyvin kahdestaan.

Pituus: 10-20 min, mukana on myös pikapelisäännöt.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

5 vastausta aiheeseen “Gulo Gulo”

Perheen nelivuotias pikkuahma tykkää pelistä kovasti. Ja säännötkin on helppo selittää vieraileville isoille ja pienille ihmisille. Hyvä hankinta perheen pienimmille.

Täytyy nostaa oma arvostelu viiteen tähteen. Tämän vuoden puolella olemme nyt kymmenisen peliä pelanneet ja eipä oikeastaan parempaa peliä tuollaiselle alle nelivuotiaalle pelurille ole. Gulo Gulo on paras, koska pelaaminen on hauskaa lapselle ja aikuiselle eikä sen kummempaa tasoitusta tarvita, vaan lapsi voi pelata ihan itse.

Hei. Onkohan tämä liian vaikea 3-vuotislahjaksi? Oma prinsessamme on vielä vähän kärsimätön edes muistipeliinkään, joten pitäisikö suosiolla odottaa vähän myöhempään?

Olisiko muita suosituksia?

Voi se toimiakin. Meillä Gulo Gulo onnistui ensimmäisten joukossa ja sitä pelattiin hyvin jo ennen kuin muistipeli alkoi sujua. Jos ei heti menekään, niin luulisi jo ennen nelivuotispäivää menevän =)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *