Kategoriat
Peliarvostelut
Suosikki – yli 5 vuotta suosiossaSUOSIKKI

Looping Louie

Looping Louie näyttää lasten lelulta ja sitä se toki onkin: peli on suunnattu neljävuotiaille. Joulun 2006 alla julkaistuissa pelitesteissä peli menestyi mainiosti ja sai paljon suosituksia erinomaisena lastenpelinä. Ei kannata kuitenkaan antaa tämän kaiken hämätä, sillä peli jaksaa viihdyttää myös aikuisia, vaikka lapsia ei näkyisi mailla halmeilla.

Peli on Kinderspiel des Jahres -voittaja vuodelta 1994.

Katso Tuomon videoarvostelu pelistä.

Pelin idea

Looping LouiePelin peruselementtinä on varren päässä kieppuva Louie lentokoneineen. Kun pelin kytkee päälle, Louie lähtee lentämään ympyrää. Mikäli kukaan ei estä, Louie kolauttaa pelaajien kanakiekot mennessään. Pelaajat yrittävät suojella kanojaan lätkimällä Louieta tieltä pois pelin jalustaan kiinnitetyillä mailoilla. Onnistunut lyönti heilauttaa Louien suoraan vastapelaajan kanoihin.

Pelissä on hienoinen taitoelementti, vaikka lentokoneen liikkuminen onkin sen verran epämääräistä, että tuurillakin on melkoinen osa. Taidokas pelaaja osaa kuitenkin lyödä Louien sopivasti haluamansa pelaajan kimppuun ainakin toisinaan. Looping Louie on mainio lisä mihin tahansa pelikokoelmaan, josta vielä puuttuu täyshölmöä viihdettä edustava peli.

Suunnittelija:
Julkaisija: MB (Hasbro)
Ilmestymisvuosi: 1992

Pelaajamäärä: 2-4
Pituus: 10 min

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *