Kategoriat
Säännöt

Power Grid

Power Gridissä pelaajat edustavat yhtiöitä, jotka omistavat voimaloita ja tuottavat kaupungeille sähköä. Pelin aikana pelaajat tekevät tarjouksia voimaloista ja ostavat sähköntuotantoon tarvittavia raaka-aineita. Pelaajien pitää laajentaa sähköverkkoaan ja tuottaa sähköä entistä useampiin kaupunkeihin. Lue Power Gridin arvostelu.

Power Gridin suomenkieliset säännöt (pdf, sisältää myös Keski-Euroopan, Beneluxin, Ranskan ja Italian säännöt).

Päivitys 17.10.2009: Säännöt loppuivat alunperin hieman kesken. Nyt on jaossa kokonainen versio.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

5 vastausta aiheeseen “Power Grid”

Italian osuudesta ohjeen viimeisellä sivulla puuttuu tekstiä. Viimeinen lause Italian kuvauksesta jää kesken: “Lisäksi korkeat kytkentäkustannukset osassa maata vaativat runsaasti rahaa joten sähköyhtiön kassa”

Sivulla 7 ensimmäisen kokonaisen kappaleen ensimmäinen lause: “Suurin rakenteilla olevista voimaloista siitetään pakan pohjalle ja nosta pakan päältä uusi voimala
tilalle.”

Aiheutti tahattomia nauruntyrskähdyksiä allekirjoittaneessa.

Miten power gridissä otetaan alueet käyttöön pelin alussa? Saako koko pelin ajan rakentaa koko pelilaudalle vai suljetaanko osa alueista pelaajien mukaan? En ole ymmärtänyt täysin tätä aloitusasetelmaa.

Muistaakseni alussa valitaan sääntöjen mukaan pelaajamäärästä riippuva määrä ja pelin aikana ei saa mennä niiden valittujen ulkopuolelle. Tämä rajaa peliä pienillä pelaajamäärillä jotenkin kilpailulliseksi. Joku voisi tarkentaa asiaa jos muistan väärin.

Juuri noin. Me olemme pelanneet niin, että alussa kukin pelaaja saa valita yhden mukaan tulevan alueen (toki niin, että kaikki alueet ovat yhteydessä toisiinsa).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *