Battle Sheep

Battle Sheep julkaistu

Battle Sheepin kansiLautapelit.fi:n syksyn julkaisuohjelma etenee. Kauppojen hyllylle on nyt saatu Battle Sheep, yksinkertainen abstrakti lautapeli, jonka varsin ohuessa teemassa lampaat taistelevat laitumista – loikkimalla ympäriinsä pinoissa. Abstrakti, siis.

Peli on nopeatempoinen filleri, yksi erä kestää noin 10–20 minuuttia. Pelaajia mahtuu mukaan 2–4, mutta pelin arvostelussa uusimmassa Spielbox-lehdessä peliä pidettiin selvästi parhaimpana kahdella pelaajalla – ihan ymmärrettävä kanta, etenkin jos näkökulma on vakavan abstraktien pelien ystävän. Rennompana perhepelinä – pelin suositusikä on 7+ – Battle Sheep toiminee varmasti myös neljällä pelaajalla.

Pelissä valloitetaan aluetta siirtämällä lampaita. Lampaat aloittavat kaikki yhdessä pinossa. Pino liikkuu suorassa linjassa, mutta lähtöruutuun on jätettävä vähintään yksi lammas. Näin lampaat hajoavat pitkin lautaa. Olennainen osa taktikointia on sulkea alueita muilta pelaajilta. Pelin edetessä liikkumismahdollisuudet kaventuvat ja pelilauta muuttuu ahtaammaksi. Sikäli Battle Sheep on samaa sukua kuin Pingwin.

Peli on saatavilla heti ja maksaa noin 30 €.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.