Kategoriat
Uutiset

Vuoden peli 2014 -finalistit

Vuoden peli 2014 -finalistit on valittu. Voittaja selviää 28.8.2014.

Vuoden peli 2014 -kilpailun finalistit on valittu.

Lastenpelit

Perhepelit

Aikuisten pelit

Kilpailun voittajat julkistetaan Forma Syksy -messujen lehdistötilaisuuden yhteydessä to 28.8.2014. (Päivitys: voittajat olivat The Magic TowerBattle Sheep ja Splendor.)

Tänä vuonna finalistien taso on selvästi viimevuotista parempi. Perhepelien ja aikuisten pelien sarjoissa finaalissa ei ole Super Farmarin tasoisia floppeja ja lastenpelipuolikin vaikuttaa tasokkaalta (Koiramäki-pelistä ei vielä tiedä). Perhepelien ja aikuisten pelien puolelta voisin – Battle Sheepiä ja Splendoria testaamatta – olla tyytyväinen mihin tahansa voittajiin. Saapa nähdä, viekö Spiel des Jahres -voittaja Camel Cup tämänkin kisan.

Lähde: Suomen leluyhdistys

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

3 vastausta aiheeseen “Vuoden peli 2014 -finalistit”

Mielenkiintoisesti Splendor ja Camel Cup taistelevat eri sarjoissa Suomessa, mutta Spiel des jahresissa olivat samassa sarjassa.
Aikuisten peli sarja näyttää kyllä tosi kevyeltä. Ei kuitenkaan niin kauhealta kuin viime vuonna, kuten Mikko jo sanoikin.
Veikkaan Splendoria voittajaksi, vaikka itse pidänkin enemmän rakkauskirjeestä.

Suomen aikuistenpelisarja vastaa pelien raskauden suhteen Saksan perussarjaa, Kennerspiel des Jahres on minusta selvästi raskaampien pelien sarja kuin Suomen aikuisten sarja.

La Bocaa monet arvelivat Spiel des Jahres -voittajaksi, mutta sehän ei pärjännyt niissä kisoissa yhtään. Veikkaan samoin Splendoria voittajaksi. Perhepelisarjassa arvelen, että Camel Cup vie voiton. Minä valitsisin voittajiksi Qwixxin ja Love Letterin.

Syy tuohon Splendorin ja Camel Cupin eri sarjaan on meidän kotimainen systeemi, täällä julkaisija valitsee mihin kategoriaan pelinsä ilmoittaa.
Ja vaikka näin peliharrastajan vinkkelistä molemmat ovatkin perhepelitasoisia, ei Splendor mielestämme ollut kuitenkaan sopiva tuote perhepeleihin Suomessa.

Lautapelit.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *