Kategoriat
Uutiset

Dominionin SM-turnaus 2010

Dominionin SM-turnaus pelataan Helsingissä sunnuntaina 30.5.2010 eli samaan aikaan Catanin uudisasukkaiden SM-kisojen kanssa. Turnauksen alustavat säännöt on julkaistu ja ilmoittautuminen alkaa nyt. Voit ilmoittautua turnaukseen joko Lautapeliseuran foorumilla tai sähköpostilla osoitteeseen tryytty [ät] harjus [piste] net viimeistään keskiviikkona 26.5. — ilmoittautuessasi kerro, voitko tuoda mukanasi peruspeliä tai Hovin juonia ja jos tuot, ovatko korttisi muovitetut.

Turnauksen säännöt

 1. Pelissä käytetään Dominion — Valtakuntaa ja Hovin juonet -lisäosaa.
 2. Pelit pelataan kaksinpeleinä.
 3. Voitot antavat kaksi pistettä, tasapelit yhden pisteen kummallekin. Häviäjä ei saa pisteitä. Peli on siis tasapeli, mikäli pelin päättyessä kumpikin pelaaja on pelannut yhtä monta kierrosta ja pisteitä on yhtä paljon. Turnaustasatilanteessa sijoitus ratkaistaan kokonaispiste-erolla eli kunkin ottelun voittajan ja häviäjän piste-erot summataan yhteen.
 4. Pelit pelataan ennaltamäärätyillä korttivalikoimilla. Näistä muutama julkistetaan ennen turnausta.
 5. Peliaika kierrokselle on 45 minuuttia. Pelit pyritään kuitenkin pelaamaan loppuun, mutta tuomari voi keskeyttää pelin, jolloin lasketaan pisteet. Tuomaristo ei tule katsomaan hyvällä tahallista hitaasti pelaamista, kun pöytä on vaarassa joutua yliajalle ja siitä voidaan tuomita osapistemenetyksiä.
 6. Alkusarja sisältää viisi kierrosta. Tämän jälkeen kaksi parasta pelaa finaalissa ja kaksi seuraavaa pronssiottelussa. Finaali ja pronssiottelu sisältävät kaksi ottelua. Sarjojen voittajat ratkaistaan kuten alkusarjassa.
 7. Ilmoittautuminen suoritetaan etukäteen päivämäärään ke 26.5 mennessä.
 8. Vuoro tulee pelata selvästi ja valintapaikoissa yms. epäselvissä tilanteissa pelaavan pelaajan pitää kertoa päätökset vastapelaajalle. Tähän liittyen pitää näyttää vastapuolelle ostoon käytetyt rahat.
 9. Sakauspakka pelataan kortit ylöspäin kuitenkin niin, ettei vastapuolen tarvitse nähdä kuin päällimmäinen kortti. Sakauspakkoihin ei saa koskea, ei edes omaan muuten kuin epäselvissä tilanteissa.
 10. Ainoastaan kyseistä pelattua kierrosta voi protestoida. Mikäli alat pelaamaan omaa kierrostasi (pöytäät kortteja/ostat jotain) olet samalla hyväksynyt vastustajan pelaamaan kierroksen.
 11. Tuomarilla on lopullinen päätösvalta, josta ei ole valitusoikeutta.
 12. Pyrkikää pelaamaan reilusti vastustajaa kunnioittaen ja selvittämään erimielisyystilanteet pääosin pöydässä. Tarvittaessa kutsukaa tuomari paikalle.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Yksi vastaus aiheeseen “Dominionin SM-turnaus 2010”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *