Kategoriat
Uutiset

Catanin uudisasukkaiden SM-turnaus 2010

Catanin uudisasukkaiden SM-turnaus palaa välivuoden jälkeen ja pelataan Lautapelien SM-turnauksen ohessa Helsingissä sunnuntaina 30.5.2010. Alustavan aikataulun mukaan turnaus aloitetaan kello 9 ja pyritään päättämään ennen kello 18.

Turnaukseen voi ilmoittautua joko Lautapeliseuran foorumilla tai sähköpostitse osoitteeseen toni [miukumauku] sallanmaa [piste] fi. Ilmoittautumisen takaraja on perjantaina 28.5.2010.

Turnaus pelataan käytännössä samoilla vuodesta 2006 käytössä olleilla säännöillä. Turnauksessa pelataan aiemmasta poiketen kaksi alkukierrosta, jonka jälkeen osallistujamäärästä riippuen 8 tai 16 parasta pääsevät semifinaaleihin. Semifinaaleista neljä parasta selvittävät tiensä finaaleihin. Älä ilmoittaudu turnaukseen, jos et aio pelimenestyksestä riippumatta pelata molempia alkukierroksia!

Turnaussääntöjä ei ole vielä julkaistu, mutta ne julkaistaan Lautapeliseuran foorumilla ennen turnausta.

Lisäksi erityisesti seuraavien sääntöjen kanssa kannattaa olla tarkkana:

  • Turnauksessa ei käytetä aloitusvarianttia. Alussa kukin pelaaja asettaa laudalle kaksi tietä ja kaksi kylää.
  • Vuoro alkaa nopanheitolla. Ennen nopanheittoa saa kuitenkin pelata kehityskortteja.
  • Kehityskortteja saa pelata vain yhden vuorossa. Poikkeuksena voittopistekortit, joita saa pelata vuoron aikana kuinka monta tahansa.
  • Pelaajat voivat pitää voittopistekorttinsa piilossa pelin loppuun asti. Kortit lasketaan omiin pisteisiin vaikka toinen pelaaja voittaisikin.
  • Kehityskortteja ei saa pelata sillä vuorolla, jolla ne nostetaan pakasta. Poikkeuksena voittopistekortti: jos pelaaja nostaa vuorollaan voittopistekortin, joka on hänen 10. voittopiste, saa hän välittömästi julistaa itsensä voittajaksi.
  • Jos resurssipakoissa ei ole nopanheiton jälkeen jaossa tarpeeksi resurssia kaikille niille, jotka kyseistä resurssia saisivat, ei kukaan saa tätä resurssia.
  • Tietä ei saa rakentaa toisen pelaajan kylän tai kaupungin läpi. Vastustajan tien voi kuitenkin katkaista rakentamalla sen päälle kylän, jos vain muut rakentamisen edellytykset täyttyvät.
  • Rakennus- ja kauppavaihetta ei eroteta toisistaan. Pelaaja saa rakentaa ja tehdä kauppaa missä järjestyksessä haluaa. Satamaa saa näin myös käyttää heti sen rakennusvuorolla.
  • Kylän saa muuttaa kaupungiksi heti sen rakennusvuorolla. Kaupunkia ei kuitenkaan saa asettaa laudalle suoraan, vaan pelaajan täytyy ensin asettaa laudalle kylä. Pelaajalla pitää siis olla vähintään yksi käyttämätön kylä varastossaan.
  • Turnauksessa ei käytetä varianttia, jossa rosvo ei liiku ensimmäisellä / ensimmäisillä kierroksilla.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *