Kategoriat
Uutiset

Monte Criston salaisuus Lautapelit.fi:ltä

Monte Criston salaisuus -kansikuvaKevään uutuuspeleistä alkaa tihkua pikkuhiljaa tietoa. Principaton lisäksi Lautapelit.fi julkaisee Monte Cristo -pelin, joka on alunperin kanadalaisen Filosofian julkaisuja. Pelin ovat suunnitelleet Charles Chevallier ja Arnaud Urbon (Khronos). Pelin näyttävä kuvitus on Michael Menzelin työtä.

Pelin aiheena on Alexander Dumas’n klassikkoromaani, tosin romaanin tapahtumat ovat vain taustaa pelille. Pelaajien tehtävänä on löytää Monte Criston kuuluisan vangin Edmond Dantèsin vankilasaari d’If’lle kätkemä aarre. Salakuljettajalaumat kiertelevät saarta tavoitteenaan rohmuta runsaasti aarteita.

Action slide -toimintaliuku
Action Slide -toimintomekanismi. Kuva: Filosofia Games

Pelissä on erikoinen tapa jakaa vuoroja. Pelaajat pudottavat marmorikuulia toimintoliukuun, jossa on neljä saraketta, yksi kullekin toiminnolle. Ensimmäisen sarakkeen pohjalla oleva pelaaja tekee toiminnon, ottaa kuulansa ja pudottaa sen haluamaansa sarakkeeseen. Sitten kakkossarakkeen pohjimmainen pelaaja tekee vuoronsa ja siirtää kuulansa ja niin edelleen. Nokkelaa ja näppärää.

Peli kestää 45–60 minuuttia, sopii vähintään kahdeksanvuotiaille pelaajille ja vetää 2–4 pelaajaa. Peli ilmestyy kevään 2011 aikana ja alustavasti hinnaksi on lätkäisty 39 euroa.

Ranskantaitoiset voivat katsoa Jeux sur un Plateau’n esittelyvideon.

Mainittakoon loppuherkkuna vielä ilouutinen: Lautapelit.fi julkaisee vuoden 2011 aikana Touko Tahkokallion ja Sampo Sikiön Eclipse-avaruuseepoksen. Tästä lisää, kunhan saamme enemmän tietoja.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *