Kategoriat
Uutiset

Lautapelit.fi julkaisee Principaton

Principaton kansiTouko Tahkokallion keväällä ilmestyvä Principato-lautapeli ilmestyy myös suomeksi, kun Lautapelit.fi julkaisee pelin pohjoismaisen laitoksen. Uutisoimme aikaisemmin Eggertspielen julkaisevan Principaton (uutisessa on myös Tahkokallion selostusta pelistä, kannattaa lukea).

Principato on ensimmäisiä suomalaisen lautapelisuunnittelijan ulkomaisella pelifirmalla ensiesiintymisensä tekeviä pelejä.

Suomen- ja ruotsinkielinen Principato ilmestyy kevään aikana. Pelin ikäsuositus on 10+ ja Lautapelit.fi:n mukaan peli sopii myös perhepeliksi, mikäli pelaajilla on kokemusta uusista lautapeleistä. Peliin mahtuu 2–4 pelaajaa ja yksi erä kestää noin tunnin. Pelin alustava hinta myös Suomessa on hämmentävän edullinen 19,90 euroa.

Lautapelit.fi:n sivuilta löytyvä kuvausteksti kuuluu näin:

Principato suomalaisen Touko Tahkokallion suunnittelema peli jossa pelaajat ovat renessanssiajan ruhtinaita. Pelaajat tekemään eroa toisiinsa niin pankkitoiminnassa kuin maanviljelyksessä. Lisäksi on huolehdittava oman ruhtinaskunnan puollustuksesta, ja tuettava eri taiteenlajeja hankkimalla erilaisia taideteoksia omaan kokoelmaan. Pelin teema ei ehkä ole niitä omaperäisimpiä, mutta pelimekaniikka onkin sitten hyvinkin omaperäinen.

Kukin pelaaja saa oman ruhtinaskunta pelialustan jonne hankitut rakennukset ja muut asiata laitetaan, mutta pelin ydin on uudenlainen toimintakorttien valintasysteemi. Pelaajilla on kädessään aina kaksi toimintakorttia, joita voi käyttää vuoron aikana kahden toimnnan tekemiseen. Vaihtoehtoisesti, toiminnan voi käyttää myös kortin vaihtoon. Pöydällä on esillä vaihtuva valikoima erilaisia toimintakortteja joista pelaaja voi valita haluamansa. Kädestä on kuitenkin annettava toinen kortti vaihdossa pöytään, jonka seuraava pelaaja voi sitten halutessaan vaihtaa itsellee. Pelaajat painivatkin koko pelin tiukkojen valintojen kanssa. Vaihtaa pitäisi että voisi tehdä erilaisia asioita, mutta se vaihto kun vie yhden kahdesta vuoron toiminnoista. Osassa korteista on kuitenkin ominaisuus jolla vaidon voi tehdä kortin pelaamisen yhteydessä, mutta tämä helpottaa tilannetta vain osittain.

Muista Suomi-uutisista mainittakoon, että Kimmo Sorsamon Helsinki-trilogian toinen osa Tori ilmestyy Queen Gamesin julkaisemana. Queenille Helsinki-teema ei valitettavasti kelvannut, vaan pelin aiheeksi ja nimeksi on vaihtunut Kairo. Kairo esiteltiin Nürnbergin pelimessuilla, mutta tarkemmasta julkaisuaikataulusta ei ole tietoa.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Yksi vastaus aiheeseen “Lautapelit.fi julkaisee Principaton”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *