Kategoriat
Peliarvostelut

Age of Steam: Montréal Métro

Montréal Métro on tasan kolmelle pelaajalle suunniteltu lisäosa Age of Steamiin. Lisäosa on suunnittelija Michael Webbin itse julkaisema, käytännössä Age of Steam -lisäosien perustasoa eli suhtkoht siististi piirretty kartonkikartta ja uudet apulaput.

Lisäosan erikoisuudet

Sääntöjä on muokattu muutamasta kohtaa. Huutokauppaa on tiivistetty tyylikkäästi. Jos kaksi pelaajista passaa tarjoamatta mitään, he eivät saa valita lainkaan toimintoa. Toinen merkittävä uutuus on hallituksen linkit. Joka vuoro yksi pelaajista rakentaa hallituksen linkin kahden aseman välille. Se on neutraali yhteys, jota kaikki pelaajat saavat käyttää, mutta joka ei tuota lainkaan tuloa.

Hallituslinkkien tueksi on uudenlaiset veturit. Vetureilla on kaksi arvoa, ensimmäinen kertoo linkkien maksimimäärän kuten tavallisesti ja jälkimmäinen kertoo, montako hallituslinkkiä saa käyttää lisäksi. Perusveturi on 1+0 ja kumpaakin lukua voi nostaa. Locomotive-toiminto kasvattaa jälkimmäistä ja veturin perustasoa voi nostaa vain jättämällä siirtoja väliin.

Age of Steam - Montréal Métro

Hallituslinkkien käyttö ja veturin kehittäminen sitä varten voi tuntua turhalta, mutta hallituslinkkien hyödyntäminen kasvattaa käytössä olevien kuutioiden määrää mukavasti. Itse päädyin ainoassa pelissäni tähän asti ajelemaan lopussa 4+2-veturilla, jolla sain imettyä kuutioita tehokkaasti eri puolilta lautaa.

Hyvä kartta kolmelle

Montréal Métro on kaikinpuolin varsin mukava ja kolmella pelaajalla ehdottomasti suosikkejani. Arvelisin, että menestyksekäs pelaaminen edellyttää kokeneita Age of Steamin pelaajia, mutta jos se ehto täyttyy, Montréal Métro tarjoaa paljon mielenkiintoisia haasteita.

Lisäosaa voi olla hieman vaikea löytää, kannattaa katsoa ainakin BoardGameGeekin kauppapaikalta.

Suunnittelija:
Julkaisija: Omakustanne / The AOS Team
Ilmestymisvuosi: 2007
Pelaajamäärä: 3
Pituus: 120 min

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *