Age of Steam: Montréal Métro

Montréal Métro on tasan kolmelle pelaajalle suunniteltu lisäosa Age of Steamiin. Lisäosa on suunnittelija Michael Webbin itse julkaisema, käytännössä Age of Steam -lisäosien perustasoa eli suhtkoht siististi piirretty kartonkikartta ja uudet apulaput.

Lisäosan erikoisuudet

Sääntöjä on muokattu muutamasta kohtaa. Huutokauppaa on tiivistetty tyylikkäästi. Jos kaksi pelaajista passaa tarjoamatta mitään, he eivät saa valita lainkaan toimintoa. Toinen merkittävä uutuus on hallituksen linkit. Joka vuoro yksi pelaajista rakentaa hallituksen linkin kahden aseman välille. Se on neutraali yhteys, jota kaikki pelaajat saavat käyttää, mutta joka ei tuota lainkaan tuloa.

Hallituslinkkien tueksi on uudenlaiset veturit. Vetureilla on kaksi arvoa, ensimmäinen kertoo linkkien maksimimäärän kuten tavallisesti ja jälkimmäinen kertoo, montako hallituslinkkiä saa käyttää lisäksi. Perusveturi on 1+0 ja kumpaakin lukua voi nostaa. Locomotive-toiminto kasvattaa jälkimmäistä ja veturin perustasoa voi nostaa vain jättämällä siirtoja väliin.

Age of Steam - Montréal Métro

Hallituslinkkien käyttö ja veturin kehittäminen sitä varten voi tuntua turhalta, mutta hallituslinkkien hyödyntäminen kasvattaa käytössä olevien kuutioiden määrää mukavasti. Itse päädyin ainoassa pelissäni tähän asti ajelemaan lopussa 4+2-veturilla, jolla sain imettyä kuutioita tehokkaasti eri puolilta lautaa.

Hyvä kartta kolmelle

Montréal Métro on kaikinpuolin varsin mukava ja kolmella pelaajalla ehdottomasti suosikkejani. Arvelisin, että menestyksekäs pelaaminen edellyttää kokeneita Age of Steamin pelaajia, mutta jos se ehto täyttyy, Montréal Métro tarjoaa paljon mielenkiintoisia haasteita.

Lisäosaa voi olla hieman vaikea löytää, kannattaa katsoa ainakin BoardGameGeekin kauppapaikalta.

Suunnittelija:
Julkaisija: Omakustanne / The AOS Team
Ilmestymisvuosi: 2007
Pelaajamäärä: 3
Pituus: 120 min

Osta peli itsellesi

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Arvostele Age of Steam: Montréal Métro

Sinun täytyy rekisteröityä käyttäjäksi voidaksesi arvostella pelejä.

Ääniä:7
Aito keskiarvo:4.43
Tasoitettu keskiarvo:3.41
  • 0: 0
  • 1: 0
  • 2: 0
  • 3: 0
  • 4: 4
  • 5: 3

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Osta Löydä lautapelit -kirja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.