Kategoriat
Uutiset

Lautapelit.fi julkaisee M.U.L.E.:n

Lautapelit.fi julkaisee lautapeliversion M.U.L.E.:sta. Alunperin vuonna 1983 videopelinä ilmestynyt M.U.L.E. on kulttiklassikko, jota pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaimmista tietokonepeleistä. Lautapeliversiolle on siis kovat odotukset vastassa.

M.U.L.E.:n kansi1980-luvun suuria tietokonepeliklassikoita listattaessa joukosta löytyy lähes väistämättä scifi-aiheinen talouspeli M.U.L.E. Omintakeisen pelisuunnittelija Dan Buntenin luomus oli paljon velkaa lautapeleille, ja oli ilmestyessään 1983 yksi ensimmäisiä yhdellä koneella pelattavia moninpelejä.

Koska M.U.L.E. on niin lautapelimäinen, on ilmiselvää, että pelistä on kehitelty aikojen saatossa useita lautapeliversioita. Yhtään ei ole tosin julkaistu virallisesti ennen kuin nyt. Lautapelit.fi julkaisee syksyllä Heikki Harjun suunnitteleman M.U.L.E.-pelin, joka on tehty tietokonepelin oikeudet omistavan Ozarkin virallisella lisenssillä.

M.U.L.E. on omanlaistaan avaruuswesterniä, villin lännen valloitusta, jossa pelaajat asuttavat kaukaista Irata-planeettaa. Muut siirtolaiset kilpailevat menestyksestä ja luvassa on kapitalismia veitsen terällä: resurssien keräämistä, planeetan valloittamista, ostamista ja myymistä. Lämminhenkinen talouspeli, siis.

Taidan itse olla muutaman vuoden liian nuori M.U.L.E.-intoiluun, toisin kuin Lautapelit.fi:n Toni Niittymäki ja Markus Bremer, jotka molemmat ovat olleet pelin kovia faneja aikoinaan. On tämä kiinnostava paketti silti, vaikka en olekaan tietokonepeliä pelannut. Verrattain raskasta tavaraa on luvassa, pelin kestoksi luvataan 2–3 tuntia ja ikäsuositus on 14+. Peli ilmestyy syksyllä, eli luultavasti tuttuun tapaan ensikosketus ja pieni erä on saatavilla Essenin messuilla ja marraskuussa sitten loput.

Tähän mennessä Lautapelit.fi:n isoilla peleillä on mennyt varsin hyvin: Eclipse nauttii BGG:ssä top 10 -sijoituksesta ja Nationskin mahtuu top 50:een. Saapa nähdä, miten käy M.U.L.E.:n – ainakin pelin aihe on takuuvarmasti vetävä.

Tietokone-M.U.L.E.
Se alkuperäinen. tämä kuva on pelin PC-versiosta.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

5 vastausta aiheeseen “Lautapelit.fi julkaisee M.U.L.E.:n”

Ilmeisesti tavoite olisi, mutta toteutuuko, on toinen juttu. Mutta pelin tuotanto on Saksassa eikä Kiinassa, mikä kenties helpottaa kopioiden saamisessa Esseniin.

Asia kunnossa. Toivotaan, että peli olisi jo siellä saatavilla. Onhan se erinomainen tilaisuus demota ja myydä pelejä!

Kristian, olen kyllä jokseenkin varma, että peli löytyy myös Lautapelaamaan-tapahtumasta, jos niitä ylipäätään on saatavilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *