Kategoriat
Uutiset

Hilpeä seurapeliuutuus Dobble kesällä 2011

Lautapelit.fi julkaisee kesän 2011 aikana suomeksi Asmodeen hilpeän partypelin Dobblen, joka on ilmestynyt alunperin vuonna 2009 nimellä Spot It!

Dobblen kansiPelissä on 55 korttia, joissa kaikissa on joukko erilaisia kuvioita. Juju on siinä, että jokainen kuvio esiintyy tasan kahdessa kortissa. Paketissa on säännöt viiteen eri peliin, joissa kaikissa etsitään pareja ja yritetään joko kerätä kortteja tai päästä korteista eroon.

Lautapelit.fi:n Toni Niittymäki kehuu peliä todella hauskaksi, vaikka muuten ei nopeuspeleistä pidäkään. Dobble vetää 2–8 pelaajaa, ikäsuositus on 6+ ja yksi peli kestää noin vartin. Peli tulee näppärässä peltikotelossa, joka kulkee helposti mukana, ja maksaa 19,90 euroa.

Dobble oli jonkinlaisen kohun kohteena vuonna 2010, kun suunnittelija Reinhard Staupe syytti peliä plagiaatiksi omasta Kunterbunt-pelistään, joka ilmestyi jo vuonna 1995. Staupen avoin kirje aiheesta (PDF) on varsin närkästynyt. Pelien perusidea — joukko kuvioita, jotka esiintyvät tasan kahdella eri kortilla — on kieltämättä sama, mutta ilmeisesti pelit eivät käytännössä kuitenkaan ole toistensa suoria kopioita.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.